Aalborg Zoo får donation på 500.000 Aalborg Zoo's Bygge- og udviklingsfond har doneret en halv million kroner til udvikling af haven. Arkivfoto

Aalborg Zoo får en halv million til fornyelse

Aalborg Zoo satser stort på udvikling af Grønlands-projekt - det vil gøre haven til verdens første zoologiske have med en hel afdeling med fokus på grønlandske pattedyr.

- Vi er meget glade for donationen, der er et vigtigt bidrag til den løbende udvikling af havens anlæg og aktiviteter. Derudover arbejder vi på at realisere første etape af vores masterplan, der vil omdanne cirka en fjerdedel af haven til et grønlands temaområde med alle Grønlands landlevende pattedyr, siger direktør, Henrik Vesterskov Johansen.

Projektet, der har navnet "Ekspedition Sikumiut", vil gøre Aalborg Zoo til verdens første zoologiske have med en afdeling, der alene har fokus på Grønland.

For publikum bliver det en helt ny måde at gå i zoo på, fordi det samlede Grønland, herunder naturen, menneskene og ikke mindst den grønlandske kultur kommer i fokus sammen med dyrene, lyder det fra Aalborg Zoo.

Det er Aalborg Zoos bygge- og udviklingsfond, der står bag donationen på en halv million kroner til udvikling af haven.