LIGE NU:

Årelang retssag mellem byggematador og Aalborg Kommune er definitivt slut: - Vi har besluttet ikke at anke dommen

Mandag fik en lang retssag mellem Aalborg Kommune og ejendomsselskabet Calum A/S sin afslutning. Onsdag sluttede den årelange strid definitivt.

Mandag blev der efter længere tids tovtrækkeri mellem ejendomsselskabet Calum A/S og Aalborg Kommune sat et punktum i en retssag, der trækker tråde helt tilbage til 2005.

quote Vi har besluttet ikke at anke dommen, men i stedet se fremad og i øvrigt fortsætte vores gode relationer til Aalborg Kommune.

Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør Calum A/S

Stridens kerne var en aftale mellem Aalborg Kommunes daværende borgmester Henning G. Jensen (S), daværende rådmand for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Thomsen (SF), og Henrik Calum fra Calum A/S.

Det er nedenstående håndskrevne dokument fra 2005, der har givet anledning til en toårig lang retssag.

Her ses aftalen, som Henning G. Jensen og Henrik Thomsen underskrev
Her ses aftalen, som Henning G. Jensen og Henrik Thomsen underskrev

Dengang indgik de førnævnte parter en aftale, hvor Henrik Calum mener at have fået Aalborg Kommunes garanti for, at man ikke ville bygge på et attraktivt område mellem fjorden og et Calum-byggeri på Stigsborg Brygge i Nørresundby. Et nyt byggeri ville nemlig fjerne fjordsigten fra flere af hans lejligheder.

Før i mandags gik striden på, hvorvidt aftalen var gyldig eller ej. I byretten kom afgørelsen så. Her var facit, at Aalborg Kommune godt må lade grunden på Stigsborg Brygge bebygge, selvom både kommunens daværende borgmester og teknik-rådmand i 2005 satte deres underskrift på en "aftale" om det modsatte. Retten vurderede, at aftalen skulle have været vedtaget i byrådet for at være gældende. Onsdag kom der så to streger under facit, eftersom afgørelsen nu kommer til at stå ved magt.

- Vi har besluttet ikke at anke dommen, men i stedet se fremad og i øvrigt fortsætte vores gode relationer til Aalborg Kommune. Vi har tillid til det danske retssystem, og sagen er blevet meget grundigt behandlet i byretten. Den afgørelse, der foreligger nu, er vi derfor indstillet på fuldt ud at respektere, uagtet udfaldet ikke er som vi havde forventet, siger Jakob Axel Nielsen.

LYNANALYSE: MEGET KLAR AFGØRELSE

Modsat Jakob Axel Nielsen kunne borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup Larsen glæde sig over udfaldet af mandagens retssag. Hør hans reaktion herunder:

Foto: Jesper Sterum

Calum A/S står ifølge afgørelsen til at skulle betale alle sagsomkostningerne fra den toårige retssag.