01:11

Nordjyllands Historiske Museum har hovedsæde i Algade. Foto: Steven Vikkelsø Andersen

1 af 2

Ærgrelse: Nordjyllands Historiske Museum får nej til at flytte i drømmelokaler

Der er ikke penge til flytning af Nordjyllands Historiske Museums hovedsæde i Aalborg Kommunes budget, og det ærgrer museet.

De drømte om at rykke ind i lokaler på Aalborghus Slot. Sent tirsdag aften stod det dog klart, at det ikke ville ske foreløbig – Nordjyllands Historiske Museum var nemlig ikke blandt dem, der blev tilgodeset i budgettet for Aalborg Kommune.

- Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Der ligger 4,5 hektar danmarkshistorie inde midt i Aalborg. Det ville have været super at få - det har vi kigget sultent på i flere år, siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør for Nordjyllands Historiske Museum.

Nordjyllands Historiske Museum er en sammenslutning af 13 lokale kulturinstitutioner, og i dag er hovedsædet hos Aalborg Historiske Museum på Algade i Aalborg.

En flytning af hovedsædet ville have kostet omkring 200 millioner kroner, og drømmen var at skabe et samlende museumsmiljø i verdensklasse med mulighed for at bruge de store udendørsarealer omkring slottet.

Nordjyllands Historiske Museum drømte om at få hovedsæde her på Aalborghus Slot. Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Modernisering af museet måske på vej

Borgmesteren i Aalborg Kommune kan sagtens se fordelene ved en flytning – selvom det altså ikke er blevet prioriteret i denne omgang.

- Der er ingen tvivl om, at det ville have været en stor fordel for museet at komme ud til slottet, men det er altid et valg, hvad man prioriterer. Det ville være dejligt, hvis vi kunne det hele, men det kan vi ikke, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er socialdemokratisk borgmester.

Aalborg Kommune skal nu mødes med bestyrelsen hos museet med henblik på at undersøge, om museet i stedet skal moderniseres.

Flytning eller ej – så mener direktøren for Nordjyllands Historiske Museum, at der uanset placeringen af museet er masser at byde på.

- Fortællingerne forsvinder ikke, dem kan vi fortælle andre steder også, men det havde lige givet lidt ekstra at bruge arealerne omkring slottet, siger Lars Christian Nørbach.

Læs også Anders skal stå i spidsen for bæredygtigheds-museum