01:01

AKKC's brugte duge er revet væk

Over 500 meter stofdug er hentet hos Aalborg Kongres og Kultur Center. Det er populært hos aalborggensere, der bruger dem til de mange kommende fester.

Efter et facebook-opslag var over 30 Aalborggensere mødt op hos Aalborg Kongres og Kultur Center. I opslaget stod der nemlig, at de kunne afhente centrets brugte grå konferenceduge fra Nordisk Sundhedskonferencen.  

På under fem minutter var de 500 meters dug revet væk fra bordene. Dugene var gratis og det eneste, de fremmødte skulle gøre, var at rydde op i kongressalen.

Konceptet med at genbruge dugene har Aalborg Kongres og Kultur Center benyttet sig af i et års tid nu, som en bæredygtig strategi. Så i stedet for at smide stofdugene ud, kan andre få glæde af dem.

- Vi har jo i en rigtig lang periode arbejdet med bæredygtighed, og vi gør mange andre tiltag i huset her, også fordi vi føler, at det sender nogle rigtig gode signaler til samfundet ud af huset, siger teknisk chef i Aalborg Kongres og Kultur Center, Anders Jespersgaard.

Og der gik ikke lang tid, før dugene havde fået nye ejere.

- Vi tilhører en tennisklub oppe i Thy, oppe i Hanstholm faktisk, og vi skal bruge dem, fordi vi er vokset voldsomt i medlemsskab, så vi holder ofte nogle fester deroppe, grillaftener og sådan noget, og der har vi så turneringsafslutning i morgen, så der vil jeg have dugene til at kunne dække pænt op, siger Knud Møller Jensen, der var en af de 30, som var mødt op klokken 14 i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Udover fest i tennisklubben i Thy var der folk, der skulle bruge duge til både barnedåb og fødselsdage.