Alle yngre børn i Aalborg Kommune skal trivselsevalueres

Yngre børn i Aalborg Kommune skal trivselsevalueres. Foto: Privatfoto.

Et nyt redskab skal sikre bedre trivsel blandt små børn i Aalborg Kommune, og det indebærer blandt andet en trivselsevaluering.

Aalborg Kommune tager en ny såkaldt opsporingsmodel i brug. Den skal være med til at sikre bedre trivsel blandt børn i kommunen. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Håbet hos Aalborg Kommune er, at man med den nye opsporingsmodel kan opdage små tegn på mistrivsel hos børn i 0 til 6 års alderen. Den nye model betyder også, at børnene skal trivselsevalueres. 

Læs også Plejefamilier slipper for lønsnak med Aalborg Kommune

- Selvfølgelig har vi altid været opmærksomme på børnenes trivsel, men med opsporingsmodellen ved vi meget mere om betydningen af børns trivsel.

- Det har betydning for deres livsbetingelser, og vi kan se, at børn der trives i 0-6 års alderen, har større potentiale for også at trives og lykkes når de kommer i skole, siger Rikke Beha, leder for Udviklingsafsnittet for Børn og Unge i Aalborg Kommune.

Omkring 15 - 20 procent af alle børn har brug for særlig støtte eller har vanskeligheder i et mindre omfang. Samtidig kan der være op til to års kompetenceforskel, når børn starter i skole.

Det fik Socialstyrelsen til i samarbejde med en række kommuner at udarbejde denne opsporingsmodel. En evaluering af modellen viste, at tegn på mistrivsel blev opsporet tidligere - blandt andet ved at underretninger blev foretaget halvandet år tidligere, skriver Aalborg Kommune i pressemeddelelsen.

Opsporingsmodellen sættes i gang i Aalborg Kommune i indeværende uge, uge 43.

Forsiden lige nu