LIGE NU:

Alvorlig arbejdsulykke: 30-årig mand ramt i ansigtet af 150 grader varm tjære

Manden er blevet fløjet til Rigshospitalets brandsårsafdeling.

En 30-årig mand er mandag eftermiddag blevet alvorligt forbrændt i en arbejdsulykke i forbindelse med asfaltanlægning på Ny Høstemarkvej ved Mou.

Da han skulle flytte noget 150 grader varm tjære fra en tankvogn til en anden er der noget, der slår læk og manden får den brandvarme tjære i ansigtet, på armene og på ryggen.

Kim Hansen er formand for OB-afdelingen hos Munck Asfalt på den pågældende opgave, og han var til stede kort efter ulykken indtraf.

- Vi var ved at tanke, og så sker der en ren menneskelig fejl. Der bliver sat tryk på en ekstern tank, mens der står en mand ved siden af, og det skal han ikke. Det løber over og rammer personen, siger Kim Hansen til TV2 Nord.

Han fortæller, at Munck Asfalt har fået et strakspåbud af arbejdstilsynet, og i det hele taget kommer der til at ske ændringer i arbejdsproceduren.

- Vi skal sikre, at der ikke står nogen i nærheden, når der bliver tanket fra ekstern tank. Det var det, der gik galt - at der var nogen i nærheden, siger Kim Hansen.

Vagtchef hos Nordjyllands Politi, Torben Larsen, sagde tidligere til TV2 Nord følgende:

- Vi kommer selvfølgelig hurtigt derud med en patrulje, og heldigvis er han ved bevidsthed, da vi kommer frem. Men han har fået alvorlige forbrændinger og er blevet fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalets brandsårsafdeling.

Det vides endnu ikke, hvad årsagen til ulykken er, men vagtchefen oplyser, at arbejdstilsynet skal undersøge stedet nærmere.

Kim Hansen har selv set det, der er værre, men han er stadig bekymret på vegne af den tilskadekomne. 

- Jeg håber det bedste for ham, og hans familie er blevet underrettet. Han er ikke i livsfare, og det er det vigtigste, men han pådrager sig nok nogle 2. grads forbrændinger, siger Kim Hansen.

De pårørende er underrettet.