LIGE NU:

Analyse: Social forkæmper siger stop

En af Aalborg Byråds veteraner, rådmand Mai-Britt Iversen (S), genopstiller ikke ved valget næste år. Hun har til den tid siddet i byrådet i 24 år - og især kæmpet for det sociale område.

Med rådmand Mai-Britt Iversens melding om, at hun ikke genopstiller ved valget om et år, må byrådet i Aalborg sige farvel til en markant og indimellem kontroversiel socialdemokratisk skikkelse.

Hendes far, Frank Iversen, var viceborgmester frem til sin pludselige død i 1991, kun 53 år gammel. Den socialdemokratiske partiorganisation så hurtigt datteren som hans oplagte arvtager, men det var først i 1998, hun var klar til at stille op.

I hele den nuværende Aalborg Kommunes tid (siden 2007) har hun været selvskreven til posten som familie- og beskæftigelsesrådmand. De områder er i hendes optik de vigtigste i kommunen, og hun har kæmpet som en løvinde for dem. Da der i budgettet for 2020 var lagt op til markante besparelser på jobcentret, blev hun "edderrasende", og forholdet mellem hende og partifællen, borgmester Thomas Kastrup-Larsen, var i en periode af den grund anspændt.

Det hjalp, da der ved det netop vedtagne 2021-budget til dels blev rettet op på det foregående års beslutning.

Tilbage i 2004 forlod hun midt under budgetforhandlingerne sin daværende post som gruppeformand - ligeledes fordi hun fandt, at det sociale område fik for få penge.

Indiskutabel nummer to i partiet

Temperamentet og engagementet har på samme tid været Mai-Britt Iversens store styrke og hendes svaghed. Der var dem, der i sin tid så hende som Henning G. Jensens afløser som spidskandidat, men i stedet har hun fastholdt sin rolle som en indiskutabel nr. to i partiet, understøttet af mellem 1900 og 2500 personlige stemmer ved valgene.

I øjeblikket overvejes det, om strukturen i Aalborgs magistrat i fremtiden skal se anderledes ud. Det har uden tvivl været én blandt flere grunde til, at Mai-Britt Iversen nu siger stop. Hun begrunder også sin beslutning med, at hun, der tidligere i år fyldte 60, aldrig har drømt om at være fuldtidspolitiker resten af livet. Civilt er hun uddannet tandlæge med en fortid i skoletandplejen, men har ingen planer om at genoptage dette virke.

Partifæller, der har kendt til hendes overvejelser om at stoppe i byrådet, har håbet, at Mai-Britt Iversen i stedet ville tage en tørn i regionsrådet (hvor hun i givet fald kunne få sæde sammen med sin rådmandskollega Mads Duedahl, der er Venstres spidskandidat). Den snart forhenværende rådmand holder dog indtil videre fast i, at hun endnu ikke har afgjort med sig selv, hvad hendes næste livskapitel skal bestå af.

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden