LIGE NU:

Anderledes sommerferie: 11-årige Eva Mai passer kæledyr for andre

Derhjemme har hun både hund, kat, marsvin, kaniner og høns. Men det var ikke nok for 11-årige Eva Mai, og derfor har hun startet sin egen feriepasning for kæledyr.

11-årige Eva Mai fra Gandrup er hjemme ved katten Prince, som er et af de dyr, hun bruger sin ferie på at passe. Hendes opgaver er at sørge for, at der er mad og vand til katten, og så ellers underholde den, mens ejeren er på ferie. En opgave Eva Mai er glad for at have fået, da hun elsker at passe dyr.

- Det er på en måde sjovt og hyggeligt. Man har lidt muligheden for at bestemme hvad de gør, siger Eva Mai

Princes ejer, Dursella Christensen er lige flyttet ind i et nyt hus, og derfor er det også en stor hjælp at kunne lade Prince være hjemme i trygge hænder, mens hun på ferie i Norge.

- Han slipper for at skulle passes et andet sted, hvor det er mere stressende for ham. Hun er sød til at sende billeder af ham, hvor han får noget at spise, og får leget lidt. Så hun virker til at have styr på det, siger Drusella Christensen.

Erfaren dyrepasser

Eva Mai er vokset op i et hjem fuld af dyr. Bagerst i haven har familien et stort skur, indrettet med indhegninger til kaniner og høns.

Men da familien skulle på ferie, var det svært at finde nogen der kunne passe den store dyreflok, og det gav Eva Mai en god idé.

Derfor lavede Eva Mai et opslag hos den lokale købmand, hvor hun tilbød at passe kæledyr, mens folk var på ferie.

 
 
Foto: Christian Pedersen / TV2 Nord

- Det var træls at vi ikke kunne finde bare én der kunne passe vores dyr. Så jeg tænkte at hvis man passede dyr for andre, kunne man måske tjene nogle penge og være sammen med flere dyr, siger Eva Mai.

Selv om det meste af Eva Mais løn kommer til at gå til hendes kaniner, så ved hun godt hvad overskuddet skal gå til.

- En ny telefon. Jeg har allerede sparet sammen til det meste, så nu er det bare til hygge.