LIGE NU:

Anklager: Forvaring på ubestemt tid til bandeleder

Første dag ved Retten i Holstebro i sagen med Danny Abdalla er overstået, og det er kommet frem, at anklageren går efter forvaring på ubestemt tid.

Tirsdag var første dag ved Retten i Holstebro i sagen med den nordjyske bandeleder Danny Abdalla, der står tiltalt for 36 forhold, blandt andet voldtægt og skyderier.

Ved retten kom det frem, at anklagemyndigheden går efter forvaring på ubestemt tid til bandelederen, efter han er blevet mentalundersøgt. 

- Vi har valgt at gå efter forvaring på baggrund af en kombination af tiltaltes personlige forhold og den grove kriminalitet, han er tiltalt for, siger anklager Lise Hebsgaard til TV MIDTVEST. 

Ifølge forsvareren er det en særdeles grov straf at gå efter.

- Jeg ser det som en meget omfattende sag, og man kan konstatere, at det kommer til at have store konsekvenser for min klient. Forvaringen bliver et kæmpe tema i den her sag, fordi det er en stor ændring for manden. Ved sådan en straf ved man ikke, hvornår man er ude igen. Det påvirker helt vildt, siger forsvarsadvokat Rasmus Amandusson til TV MIDTVEST.

Danny Abdalla har erkendt tre af forholdene, hvor to af dem går på, at han har haft mobiltelefon i arresten og så ét forhold om kørsel uden at have kørekort. Han nægter sig skyldig i de resterende anklager.

Beboere kræver ham hjemsendt

Danny Abdalla er blevet udvist af Danmark flere gange og lever lige nu på tålt ophold, fordi han ifølge egen forklaring er dømt til døden i sit hjemland, Libanon. 

Til dagligt holder han til i den lille by Ørum, og byens beboere føler sig meget utrygge ved hans tilstedeværelse og kræver ham sendt ud af landet. 

- Det hører ingen sted hjemme, at sådan en mand skal have lov at blive i landet. Jeg håber, han bliver sendt ud fra dags dato, og det kan ikke gå for stærkt, siger beboer i Ørum Poul Andersen.

Men han er i fare for at blive slået ihjel i sit hjemland?

- Ja, og hvad sker der ved det? Må han godt slå nogen ihjel her? Det ser ud som om, han kan gøre, hvad det passer ham. Lad ham få sin straf. Vi ser frem til at få byen tilbage. Byen er ikke tryg, så længe han er her, siger Poul Andersen.

Danny Abdalla var leder af banden Den Internationale Klub i Aalborg og er tidligere blevet udvist fra Danmark to gange.

Der er afsat 15 dage til sagen, hvor der er indkaldt 30 vidner, som skal afgive forklaringer om episoder fra anklageskriftet.