LIGE NU:

Antallet af passagerer i Aalborg Lufthavn i frit fald

COVID-19-restriktionerne har været hårde ved den nordjyske lufthavn, der kommer ud af november måned med et fald i passagerer på knap 80 procent.

Flyene er fløjet stort set tomme, og der har været langt mellem de ventende passager i gatene.

Aalborg Lufthavn har i høj grad lidt under, at syv nordjyske kommuner har været lukket totalt ned i to uger, og at danskerne generelt er blevet anbefalet at blive hjemme.

De tørre tal viser nemlig, at mens der i november sidste år var 108.236 passagerer igennem Aalborg Lufthavn, var det faldet til bare 24.009 passagerer i november i år. Et fald på 77,8 procent.

quote Vi har ikke siden juni set en så markant tilbagegang i Aalborg Lufthavn som i november. 

Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn

– Vi har ikke siden juni set en så markant tilbagegang i Aalborg Lufthavn som i november. I en normal november sender vi over 7.500 charterpassagerer sydpå til blandt andet Gran Canaria, hvor vi i år ikke har haft et eneste charterfly i luften. Med de gældende rejserestriktioner, der ikke tager højde for de enkelte landes regioner med lav smitte, forventer vi også at se meget få charter- og fritidsrejsende resten af året, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Nordjyderne har bestemt heller ikke rejst sydpå denne vinter. I november 2020 modtog lufthavnen blot 7 procent af det antal passagerer, man havde i samme måned for et år siden. Nemlig 2.080 i forhold til 29.770 udenrigspassagerer sidste november.

Fremtiden for Aalborg Lufthavn byder blandt andet på en ny direktør. Tidligere major i flyvevåbnet Niels Hemmingsen afløser fra januar Søren Svendsen, der har valgt at gå på pension.