LIGE NU:

Arbejdernes kampdag aflyses i Nordjylland

Af hensyn til at undgå smittespredning har LO valgt at aflyse alle deres 1. maj arrangementer.

På grund af den fortsatte corona-smittefare er alle nordjyske 1. maj arrangementer aflyst.

I Aalborg var der forberedt en fredagsfest med taler fra både Politiforbundet og FOA samt underholdning til børn og unge.

Anna Kirsten Olesen, der er formand for LO i Aalborg, er da også ærgerlig over beslutningen, men mener stadig, det er den rigtige beslutning.

- Det er en barsk beslutning, men det er for at hjælpe os alle med at passe på hinanden, og samtidig rette ind for de forskrifter, der er gældende, siger Anna Kirsten Olesen.

Selv om 1. maj ligger uden for den nuværende karantæneperiode, så besluttede LO, at der var for kort tid til at få de sidste detaljer på plads, og det var ikke muligt at flytte dagen.

- Første maj er første maj. At flytte dagen er et no-go. Det er ikke ligesom de olympiske lege. Så må vi bare gøre det ekstraordinært til næste år og fejre det, som det fortjener, siger Anna Kirsten Olesen.

Nye tanker

Men 1. maj får ikke lov til at gå helt ubemærket hen. Allerede nu arbejder LO på forskellige måder at markere dagen på, der ikke kræver store forsamlinger.

- Der skal tænkes nye tanker på området. Om det bliver videohilsner eller flagalleer, ved jeg ikke, men vi vender stærkt tilbage, siger Anne Kirsten Olesen.