00:23

Arrangeret ægteskab: Røde pandaer på "blind date" i Aalborg Zoo

Den røde panda-far, Papillion, fik torsdag formiddag en ny roommate i pandaanlægget.

Der skete ting og sager i pandaanlægget i Aalborg Zoo torsdag formiddag. Også ting, man normalt ikke sådan lige ville forbinde med pandaer...

Men her var der både tvangsfjernelse og arrangeret ægteskab på dagsordenen.

Sagen var nemlig den, at den 14 år gamle røde panda, Papillion, måtte se sin syv måneder gamle datter, Nepal, blive sat i en kasse og fjernet fra Aalborg Zoo for i stedet at flytte til Torino i Italien. Dén manøvre blev gennemført for at undgå indavl i pandaanlægget, afslørede dyrepasserne.

Til gengæld blev Papillion beriget med en ny roommate - og ny kone tilmed. En ni måneder gammel hun-panda af den mest nuttede slags blev nemlig lukket ud til Panda-far, kort efter Nepal var blevet fjernet. 

På den måde skulle næste generation af de røde pandaer i Aalborg Zoo måske være sikret. Men eftersom røde pandaer er nogle sky dyr, var det lidt spændende at se, om de kunne lide hinanden.

Dyrepasserne holdt nøje øje, mens den lille nye panda kravlede ud af sin kasse og tog anlægget i øjesyn. Men allerede kort efter sin ankomst så der ud til at være gevinst: Det fineste velkomstkys blev udvekslet, så mon ikke, der alligevel kan komme noget godt ud af "blind dates" og arrangerede ægteskaber.