AUH tester: Hvad sker der i kroppen, når man gamer?

Som de første i verden vil forskere fra Aalborg Universitetshospital teste, hvad der sker i kroppen, når man spiller computer i timevis.

Ni gamere er i denne weekend samlet på Aalborg Universitetshospital. De skal drikke energidrik, spise chips og spille computer i timevis - ligesom de plejer. Så vil forskere måle, hvad der sker i deres krop, fra de starter fredag eftermiddag, til de går hjem søndag eftermiddag. 

- Det vi gerne vil vide er, hvad der sker med kroppen, når man laver de her lange sessioner, hvor man drikker energirigt, spiser energirigt, drikker opkvikkende drikke og man så ikke sover samtidig med, at man skal præstere, fortæller Henrik Krarup, der er forskningsansvarlig overlæge på Aalborg Universitetshospital. 

Hele syv forskellige forskergrupper er med til at udvikle projektet, der har et budget på tre millioner kroner. Derfor bliver de ni testpersoner målt på både det ene og det andet led. 

- Vi indsamler blod, spyt og urinprøver hver sjette time, og det kører bare efter en snor. Og så ud fra det vi samler ind, så kan vi lave et hav af undersøgelser, fortæller Henrik Krarup. 

Derudover bliver deltagernes blodtryk målt hver tredje time, mens deres hjerterytme bliver overvåget af et lille apperat, som deltagerne bærer alle forsøgets 48 timer.

Aalborg Universitetshospital er de første i verden, som undersøger, hvad der sker med kroppen, når man gamer. 

- Det nogle helt basale ting, som vi undersøger, som ingen har undersøgt før. Og det er jo i sig selv spændende, at dumpe ned i noget, som ingen har kigget på før, fortæller Henrik Krarup. 

Derfor ser Henrik Krarup også frem til, hvad der kommer ud af forsøget.

- Så mange mennesker bruger så meget tid på at spille computer, og vi ved faktisk ikke, hvad der sker, når man spiller på den her måde. Så uanset om vi finder ud af, at det er godt eller skidt, så er det vigtig ny viden, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland