AV-la: Lærere slår sig på forældres hårde tone
Statsminister Mette Frederiksen gav i Folketingets åbningstale i går en opsang til forældre i folkeskolen.
Forældrene skal stole på, at der er nogen, der ved noget og kan noget - netop læreren.
Sådan lød opfordringen fra talerstolen, da Mette Frederiksen holdt åbningstale i Folketinget tirsdag.
Statsministeren påpeger, at der mangler respekt for lærernes arbejde.
På Vestbjerg Skole genså lærerne onsdag åbningstalen fra Folketinget, og de kunne sagtens genkende udfordringen i relationen mellem lærer og forældre.
Ifølge lærerne er deres kommunikation med langt de fleste forældre god. Men der er enkelte forældre, der skriver hårde ord, hvor de udtrykker mistillid, og det gør ondt.
- Det påvirker mig rigtig meget, når der bliver stillet spørgsmålstegn ved mig som menneske og som underviser.
- Jeg står der, med alt hvad jeg har. Så kan mit professionelle værn nogle gange godt falde lidt, når der bliver skrevet noget personligt, fortæller lærer på Vestbjerg Skole Karin Keller Albrechtsen.
Et af redskaberne til konflikthåndtering blandt børn i folkeskolen er at tælle til 10. En lignende tilgang ser lærerkollega og tillidsmand Gorm Skak Mikkelsen gerne, at man bruger på Aula.
- Nogle gange siger jeg, at det er bedre lige at vente med at skrive til dagen efter, så man kan tænke sig om. Det synes jeg også, at forældrene skal gøre - lige tænke sig lidt om, inden man springer i tasterne, lyder det fra Gorm Skak Mikkelsen.
Sygemeldinger
Skoleleder på Vestbjerg Skole, Steffen Hessellund, har flere gange oplevet, at lærere bliver sygemeldte på grund af en konflikt med forældre.
- Man bliver ramt på sin personlighed og sin faglighed. Det kan fylde rigtig meget, så man ikke kan sove om natten, og man bliver drænet for energi. Det kan have mange konsekvenser, siger skoleleder Steffen Hessellund.
På Vestbjerg Skole understreger de, at det overvejende går godt med kommunikationen til forældre. Men det er de enkelte, som udgør problemet.
- Der kan være enkelte forældre, der ikke har tilliden til os. De vil gerne råde og vejlede. Det er ikke altid, at vi har brug for det, siger lærer og tillidsrepræsentant Gorm Skak Mikkelsen.
Se indslaget nedenfor: