Bæredygtigt byggeri: Hospice vinder guldmedalje

Foto: Region Nordjylland

Det nye hospice Vangen i Nørresundby har vundet guld i bæredygtigt byggeri.

Hospicet Vangen har opnået en såkaldt DGNB-certificering til guldniveau, der betyder, at der er tænkt bæredygtigt fra opstart af planlægningsfasen frem til ibrugtagningen. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Det er en vigtig certificering. At nybyggeri i Region Nordjylland får guld i bæredygtigt byggeri, betyder noget for samfundet, miljøet og i det her tilfælde betyder det også noget for de patienter, som bliver indlagt på hospicet, siger Mogens Nørgård, der er formand for Hospice Vangen og regionsrådsmedlem (S).

Bæredygtigt byggeri handler ikke bare om klima og energioptimering. Det er også vigtigt, at der i de nye byggerier bliver indtænkt godt indeklima, tilgængelighed samt brugervenlighed – det der i DGNB-sammenhænge bliver kaldt social bæredygtighed.

- Vi bygger også med fokus på de sociale aspekter, som eksempelvis gode vilkår for de ansatte og brugerne, når det kommer til indeklima, lydforhold, dagslys og indretningskoncept. Det sker ved, at vi tidligt i processen inddrager fremtidige brugere og vælger de rådgivere og entreprenører, som kan se meningen med at bygge bæredygtigt – både miljømæssigt, socialt og økonomisk, siger Mogens Nørgård.

Forsiden lige nu