06:01

I en Nordjylland Live-serie sætter vi fokus på nordjyske eliteklubbers integration af udenlandske spillere. I denne uge besøger vi AaB's Superligahold, som godt nok primært består af danske spillere, men som også har udenlandsk islæt. En af de mest eksotiske er Christian Bassogog fra Camaroun, der efter et års tid i den nordjyske klub for alvor er ved at få sit gennembrud i klubben

Foto: Henning Bagger, Scanpix

1 af 2

Bassogog: AaB har taget mig ind som en søn

I en ny Nordjylland LIVE-serie sætter vi fokus på udenlandske spillere i nordjysk elitesport. Den første er AaB-angriberen Christian Bassogog.

Christian Bassogog er blevet kult på Nordjyske Arena med sin enorme fart, de kreative driblinger og den uortodokse spillestil.

Efter et år i AaB er han gået fra at være en uerfaren og ufuldendt kantspiller i dårlig form til nu at være en af de mest frygtede angribere i Alka Superligaen.

- Klubben har taget mig ind som en søn. Jeg er så glad for at være her, siger Christian Bassogog.

Den 20-årige afrikaner var inden skiftet til AaB et kort smut forbi den amerikanske tredje division. Inden da havde han kun spillet fodbold i hjemlandet Cameroun.

- Det, der er sket med Christian på et år, er nærmest et lille mirakel, og det viser noget om det potentiale, han har, siger sportsdirektør Allan Gaarde.

[cke_quote:{"body":"Det,%20der%20er%20sket%20med%20Christian%20p%C3%A5%20et%20%C3%A5r,%20er%20n%C3%A6rmest%20et%20lille%20mirakel.","author":"%C2%A0"}]

Christian Bassogog har i sin første tid i Danmark boet hos en værtsfamilie, for netop integration af ham har været i højsædet hos AaB.

- Faren ligger i, at han bliver isoleret, når han ikke taler sproget. Han var også på vej til at isolere sig lidt, men det har vi taget hånd om. Det har de andre spillere også været gode til, så han kom med til sociale arrangementer, siger træner Lars Søndergaard.

Modsat andre danske klubber er udlændinge fra eksotiske breddegrader ikke noget, man ser meget til i AaB. Holdet består primært af danske spillere fra egen talentafdeling - en umiddelbar stor kontrast til Bassogogs profil.

- Det er meget positivt, at der kommer nogle spillere, som også kan noget andet. Det giver os flere strenge at spille på rent fodboldmæssigt. Og så er det sjovt, at der kommer noget til truppen udefra. Det kan vi alle sammen lære lidt af, siger anfører Rasmus Würtz.

Både socialt, kulturelt og sproligt har omvæltningen været stor for Christian Bassogog, der i starten kun talte fransk, og som kom ind i en helt anden fodboldkultur, end han var vant til.

- I Cameroun nyder vi bare at spille fodbold. Vi bare spiller, spiller og spiller. Her er det anderledes. Vi skal være taktiske og tekniske. Vi skal vinde kampen, siger Christian Bassogog.

Med en foreløbig succesfuld integration af Christian Bassogog er forventninger til ham i den grad skruet op.

- Christian har et potentiele, der ikke er nogen overligger for. Det er enormt stort. Han tager store skridt hver uge, slutter Allan Gaarde.

Se mere i aftens 19:30 udsendelse.