LIGE NU:

Beboere får el-delebiler

Bor man i Sundparken i Aalborg, bliver det nu muligt at være med i en deleordning om el-biler.

Himmerland Boligforening indfører en ordning med el-delebiler til beboerne. I første omgang er det beboerne fra Sundparken i Aalborg, der får glæde af at kunne booke sig en tur i en el-bil. 

I praksis fungerer abonnementsordningen sådan, at beboeren via en app booker en el-delebil, henter den på en p-plads nær boligen, fjerner ladestikket, låser bilen op med app’en og kører så meget, som han eller hun har brug for.

Der er i gennemsnit 20 abonnenter tilknyttet hver eldelebil.

En delebil kan erstatte behovet for mellem fire og 10 privatejede biler og dermed et tilsvarende antal p-pladser. Det giver væsentligt mindre pres på parkeringsarealet i området. 

-  Vi anvender intelligente ladestandere, så opladningen sker på den billigste og mest miljøvenlige måde. El-delebilerne indsamler løbende data om kørselsmønstre og strømforbrug, fortæller Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening. 

Der er fire typer abonnementer afstemt efter beboerens kørselsbehov. Prisen begynder fra 0 kr./måned for dem, der kun skal bruge en eldelebil en gang eller to om måneden, mens de større aftaler er velegnede for beboere, der har behov for at køre flere gange om ugen.