LIGE NU:

Bekymring for udsatte børn

I Aalborg er der store frustrationer blandt forældre til børn med særlige behov. De frygter, at Aalborg Kommunes plan om at omstrukturere tilbuddene til de 0-6-årige børn kan gå ud over kvaliteten af den behandling, deres børn får.

Cecilie på fire år har spastisk lammelse. Hun går fast i institutionen ”Stampe”, hvor hun bliver behandlet af institutionens ergo- og fysioterapeuter.

- Det er en speciel, speciel børnehave. Fordi det er en børnehave, hvor man kan få børnehavedelen samtidig med, at man bliver behandlet, siger Cecilies mor, Julie Gråkjær Rungsted.

Men det kan alt sammen ændre sig, hvis Aalborg Kommunes plan om at samle terapeuterne i en fælles enhed bliver til noget.

- Det, vi forsøger at gøre, er at samle de faglige kompetencer, der er i forhold til vores specialbørnehaver, så vi kan servicere alle de specialbørnehaver, vi har i området, siger gruppeformanden for socialdemokraterne i Aalborg Byråd, Nuuradiin S. Hussein.

Forslaget skal til debat i byrådet

Forvaltningens plan skulle være vedtaget i Familie- og Socialudvalget i går aftes, men det blev bremset af Venstre og Konservatives medlemmer af udvalget. Nu skal forslaget til debat i hele byrådet.

- Hvis ikke nogen gør noget, så vil man i ”Stampe” opleve en eneste ting, og det er, at de to fysioterapeuter og de to ergoterapeuter, der er ansat på institutionen, de forsvinder, siger medlem af Familie- og Socialudvalget i Aalborg Kommune for de Konservative, Vibeke Merete Gamst.

Nu skal sagen drøftes på næste møde i byrådet i Aalborg Kommune 11. maj. Nuuradiin S. Hussein forventer dog, at forslaget her bliver vedtaget.