LIGE NU:

Besættelsesdagen markeres i Aalborg: - Vi gør det for at ære og for at lære

Danmarks besættelsesdag blev tirsdag markeret i Aalborg, da der blev holdt tale og lagt blomster ved Frode Munch Vesterbys grav.

Tidligt om morgenen den 9. april 1940 trådte de første tyske soldater ind over den danske grænse. Både fra land, vand og luften startede tyskerne deres angreb, hvilket blev starten på en fem år lang tysk besættelse af Danmark.

Her 79 år efter bliver en af de mørkeste dage i dansk historie stadig markeret landet over, og det gælder også i Aalborg.

Foran kornet Frode Munch Vesterbys grav var der tirsdag samlet omkring 30 mennesker til markeringen af besættelsesdagen.

Med taler og blomster sørgede de fremmødte for, at besættelsesdagen endnu engang på behørigvis blev behandlet med den fornødne respekt.

- Vi gør det for at ære og for at lære, siger Carl Duch, der i sin tid udtjente sin værnepligt i Haderslev og i dag er medlem af det Slesvigske Fodregiments Soldaterforening i Nordjylland.

Selvom det nu er 79 år siden, at Danmark blev besat af tyskerne, så er det stadig vigtigt at mindes dagen, da den stadig er til stor lære for fremtiden.

- Vi skal lære af historien, og vi skal ære dem, der er en del af vores historie, og den indsats de gjorde, fortæller Carl Duch.