Flaskesamlerne tjener også masser af pantpenge udenfor festivalpladsen.

1 af 9

Billige øl lokker folk ud fra festival

Nibe Festivalen er i fuld gang, og det samme er festerne på områderne udenfor festivalen. Hundredevis af unge forlader festivalen til fordel for en billigere brandert.

Klynger af unge mennesker er samlet på en skråning få hundrede meter fra indgangen til Nibe Festival. De har armbånd på og dermed adgang til teltplads, musik og de andre festivalsdeltagere, men billig alkohol har lokket dem ud.

- Det er bare billigere at drikke herude. Her kan vi få seks øl for samme pris, som en øl koster inde på pladsen, fortæller en gruppe piger fra Støvring, der har taget plads på Skråningen.

De har været på festivalen siden onsdag, og hver dag har de taget et smut uden for hegnet, for at få adgang til de billige øl, som de kan få fra byens supermarkeder.

Det er forbudt at tage alkohol med ind i festivalsområde, og det får i særdeleshed de unge til at trække ud. Nicolaj Nøddesbo og Martin Würtze har købt en endagsbillet og er kommet hele vejen fra Århus for at se flere bands der spiller fredag. Men selvom de kun har adgang til festivalen en dag, er også de trukket udenfor pladsen.

- Det er bare billigere at sidde herude og få nogle øl, vi går jo ind igen senere, men nu var der lige en pause i musikken, så kan vi sidde her og drikke lidt, forklarer de.

En øl på festivalspladsen ligger i prislejet 15 - 35 kroner.