Blodprøver gav Leyla livet tilbage: - Patienterne skal ikke se, jeg har ondt
Antallet af såkaldte småjobs i Aalborg Kommune er i de seneste år steget med 85 procent.
Egentlig skulle Leyla Alkhaledi have været læge.
Faktisk var hun fire år inde i uddannelsen, da voldsomme hovedpiner satte en stopper for drømmen.
- Jeg havde lige fået min bachelor på medicinstudiet, da jeg begyndte at få hovedpiner. De blev mere og mere voldsomme, og til sidst kunne jeg ikke studere mere, fortæller Leyla Alkhaledi.
Måtte droppe studiet
Flere års forsøg på at få uddannelsen i hus bar ikke frugt, men hun gav ikke op.
I dag har hun et såkaldt ”småjob” på Aalborg Universitetshospital, hvor hun arbejder med at tage blodprøver og hjertekardiogrammer.
- Det er ikke så vigtigt for mig, hvilken stilling jeg har på sygehuset. Det vigtigste er, at jeg hjælper de andre og føler mig værdsat, forklarer hun.
Se hele inslaget herunder:
Stor stigning i antallet af småjobs
Antallet af såkaldte småjobs i Aalborg Kommune er i de seneste år steget med 85 procent.
Jobcenteret har sammen med virksomhederne formidlet mere end 800 timereducerede jobs til glæde for både virksomhederne og de ansatte.
- Et timereduceret småjob betyder, at den jobsøgende bliver ansat på lige fod med de fuldtidsansatte. Man bliver altså en kollega ligesom alle de andre, og for mange betyder det også, at man oparbejder nye kompetencer som kommer i spil i fremtiden, forklarer Lene Beyer, der er afdelingschef hos Jobcenter Aalborg.
Får logistikken til at gå op
På Aalborg Universitetssygehus har man mange ansat i de såkaldte småjobs.
Hos bioanalytikerne i laboratorierne er Leyla Alkhaledi og de andre med til, at få logistikken til at gå op.
- Vi har mange i den her type af deltidsstillinger og det giver en stor fleksibilitet. Efterspørgslen efter det vi laver er støt stigende og vi har brug for masser af muskler, når vi skal løse opgaverne. Her er folk som Layla vigtige, konstaterer Martin Nielsen, der er chefbioanalytiker på Aalborg Universitetshospital.
Tilbage hos Leyla Alkhaledi fortsætter blodprøverne. Der er nok at tage fat på, men faktisk tæller hun ikke antallet af opgaver. Det er slet ikke vigtigt. Det vigtige er at have et arbejde.
- Jeg er glad for mit arbejde og tænker hver dag, at jeg ikke må være syg i morgen. Det er vigtigt, det jeg laver, og patienterne skal ikke mærke, hvis jeg har ondt eller er sløj, understreger hun.