Foto: Ivan Johan Hansen

Bøf, brun sovs og bløde løg: Vestre Baadelaug serverer landets tredjebedste bøfsandwich

Bøfsandwich entusiasterne fra De Brune Ridder har endnu engang være landet rundt for at finde Danmarks bedste bøfsandwich.

En bolle, bløde løg, en god hakkedreng og masser af brun sovs. Så er man godt på vej til at nævne nogle af grundelementerne i den danske bøfsandwich. Michelin-kokken Paul Cunningham har engang sagt følgende om den danske ret: 

Man siger at man spiser med øjnene. I så fald er folk blinde - de er blevet stukket i begge øjne med en gaffel for at spise en bøfsandwich. Det ligner et trafikuheld på en tallerken! Men når du smager det - så er det godt. 

De Brune Riddere, der består af 10 bøfsandwich-entusiaster, har for 7. gang kåret landets bedste af slagsen. Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg vandt konkurrencen tilbage i 2013, men siden er det ikke blevet til en placering som vinder. 

Læs også Trækkerdrengene: Det handler om adrenalin og fællesskab

Heller ikke i 2018 er landets bedste bøfsandwich fra Aalborg. Det rakte dog alligevel til en flot tredjeplads. 

- Vi har smagt rigtig, rigtig mange bøfsandwiches gennem årene og oplever, at niveauet stiger år for år. Den bøfsandwich der kunne vinde tidligere, er ikke længere nok til at være med blandt de allerbedst, fortæller Frederik Lundberg, der er næstformand i De Brune Riddere. 

Vinderen af årets konkurrence blev Restaurant Kohalen i Aarhus, mens sidste års vinder fra Rasses Skovpølser i Skanderborg løb med andenpladsen. 

Interessen for De Brune Ridders årlige kåring vokser år for år. De har kåret Danmarks bedste bøfsandwich siden 2012, og deres facebook-side har lige nu mere end 10.000 følgere. 

Læs også Regionsrådsformand: - Frygter at miste kvalitet og nærhed