Patienter på og beboere ved Sygehus Nord var i nat udsat for et mindre bombedrama. Foto: Region Nordjylland

Patienter på og beboere ved Sygehus Nord var i nat udsat for et mindre bombedrama. Foto: Region Nordjylland

1 af 2

Bombeaktion på sygehus: Eksperter måtte sprænge attachemappe ved hovedindgang

Tre unge mennesker placerede bombeattrap ved Sygehus Nord. Genkendt af vagt på gaden. En stadig på fri fod.

Tre unge mennesker fik i aftes en idé, der var så dårlig, at det betød frygt i Aalborg midtby, afspærring af sygehus og tilkald af bombeeksperter. 

Klokken 00.25 får Nordjyllands Politi en anmeldelse fra vagten på Sygehus Nord i Aalborg. Her har man på overvågningsbilleder set en person sætte en attachemappe ved hovedindgangen, hvorefter personen stikker af fra stedet. 

- Det sætter naturligvis et større beredskab i gang, og vi får hurtigt spærret Reberbansgade af, ryddet underetagen på sygehuset og banket beboerne i gaden op, hvorefter de bliver bedt om at opholde sig i værelser, der ikke har vinduer ud mod Reberbansgade, fortæller Jess Falberg, vagtchef Nordjyllands Politi. 

Læs også Aalborg Forsyning vil bruge en milliard kroner på ny varmekilde

Politiet tør ikke risikere noget, og man tilkalder derfor med det samme ammunitionsryddere fra - EOD - fra Skive Kaserne, der haster til stedet. 

Undervejs er al trafik til og fra sygehuset spærret af, og man benytter sig af bagindgangen, mens ammunitionsrydderne arbejder. 

- Klokken 0230 får bomberydderne skudt mappen i stykker, og den viser sig heldigvis ikke at indeholde en bombe, siger vagtchefen. 

Genkendt på gaden

Imens gennemgår politiet og sygehusets vagter overvågningsbilleder, og her finder man ud af, at der ikke er tale om én person men tre unge mennesker, der havde placeret mappen, hvorefter de stak af. 

- Tilfældigvis genkender den vagt, der havde set det hele fra starten af og anmeldt episoden, de unge mennesker, da han cykler hjem fra arbejde ved 04-tiden i morges. Vi bliver tilkaldt, og selvom de unge mennesker forsøgte at stikke af, får vi anholdt to af dem. 

Det viser sig at være en 14-årig dreng fra Hals og en 15-årig dreng fra Aalborg, der skulle sove sammen. På grund af deres unge alder kunne politiet ikke gøre så meget andet end at aflevere drengene hjemme hos deres forældre til en alvorssnak. 

- Vi ved endnu ikke, hvem den tredje person er. De to drenge ville ikke sige noget til os. Den 14-årige kan vi ikke sigte på grund af hans alder, men vi overvejer, om den 15-årige skal sigtes. Det er han ikke blevet endnu, men det vil anklagemyndigheden vurdere senere, siger Jess Falberg. 

Den sidste af tre er altså fortsat på fri fod. 

Læs også AaB prygler Horsens på udebane