LIGE NU:

Borgere i Aalborg får snart endnu mere overskudsvarme fra Portland

En ny aftale mellem Aalborg Portland og Aalborg Forsyning betyder, at fjernvarmeforbrugerne nu kan se frem til endnu mere overskudsvarme i radiatoren.

Overskudsvarme fra Aalborg Portland svarende til 7500 husstandes forbrug vil snart strømme ud i fjernvarmeanlægget i Aalborg Kommune. 

Aalborg Forsyning og Aalborg Portland har netop indgået en ny aftale, der indebærer, at andelen af overskudsvarme fra Aalborg Portland stiger fra cirka 20 procent til cirka 28 procent i kommunens samlede energimix.

- Det er en stor og vigtig brik i den grønne omstilling, der nu er faldet på plads. Industriel overskudsvarme er en central del af Aalborg Forsynings strategi for fremtidens fjernvarmeleverance. 

- Det er virkelig noget, der gør en markant forskel i vores bestræbelser på at omstille til grøn fjernvarme, siger Lasse P. N. Olsen, bestyrelsesformand i Aalborg Forsynings energiselskaber. 

En forlænget aftale

Aalborg Portland har siden begyndelsen af 90'erne bidraget med overskudsvarme til forbrugerne i Aalborg, og aftalen er udover udvidelsen også blevet forlænget med 20 år. 

- Bæredygtighed er en integreret del af Aalborg Portlands strategi, og kan vi samtidig understøtte den grønne omstilling i Aalborg, er det en ekstra gevinst. Derfor giver det rigtig god mening for os fortsat at levere overskudsvarme til Aalborg Forsynings varmekunder.

- Det glæder os, at vi med den nye aftale ovenikøbet kan bidrage med at dække en markant større andel af varmeforbrugernes behov. Men faktisk er mulighederne endnu større, og det potentiale ser vi frem til at undersøge sammen med Aalborg Forsyning, siger direktør for Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen.

Den årlige CO2-besparelse ved aftalerne regnes for at være på cirka 150.000 ton, da overskudsvarme betragtes som 100 procent vedvarende energi.