Foto: Jeanette Bækgaard

Børn planter 200 træer i Tylstrup

Et helt nyt skovstykke i Tylstrup skal lære børn at værne om naturen.

Dansk, matematik og idræt var torsdag skiftet ud med jord på fingrene for børnene i Tylstrup. 200 børn fra skolen, børnehaven og dagplejerne plantede nemlig 200 træer på et skovstykke foran Børnehaven Krudtuglen.

- Skolen har arbejdet meget med klimaforandringer, og nu har børnene så selv haft fingrene i det. På den måde kan de lære at værne om naturen og træerne, siger Jeanette Bækgaard fra Tylstrup Samråd.

Det er Dansk Skovforening, som har opfordret de danske skoler til at deltage i projekt ”Genplant Planeten”, hvor eleverne aktivt deltager i at gøre noget ved klimaforandringerne.

Dansk Skovforening tilbyder 100 gratis træer pr. klasse – og i alt vurderede de i Tylstrup, at de havde plads til 200 nye træer.

- I stedet for at kommunen kommer og planter træerne, så får børnene selv et forhold til træerne, og flere har udnævnt et træ til at være deres, siger Jeanette Bækgaard.

Nu har samrådet så igangsat en konkurrence for at finde ud af, hvad skovstykket skal hedde. Alle børn kan komme med et forslag, og fem forslag vil blive udvalgt af en komite – og så skal børnene stemme på det navn, de bedst kan lide.

Efter børnene var færdige med at plante træer, fik de is – og så kunne de gå på velfortjent bededagsferie.