Foto: Mick Knive Andersen / TV2 Nord

Foto: Mick Knive Andersen / TV2 Nord

Foto: Privatfoto

Foto: Mick Knive Andersen / TV2 Nord

Foto: Mick Knive Andersen / TV2 Nord

Foto: Mick Knive Andersen / TV2 Nord

1 af 6

Voldsom røgudvikling fra brand: Efterslukningen vil tage tid

Der er kraftig røgudvikling fra den store brand i Klarup, men der er nu styr på branden.

Opdateret 11.30 med oplysninger fra indsatslederen ved Nordjyllands Beredskab. 

Alt udvendig brand er nu blevet slukket af Nordjyllands Beredskab, der var mødt talstærkt op med hele 30 medarbejdere til at slukke branden på den trelængede gård i Klarup, hvor der har været flere småeksplosioner. Nu går efterslukningsarbejdet i gang, og det forventes først afsluttet lørdag morgen. 

-  I den ene længe er der et savsmuldsoplag på 800 ton, som vi skal have gravet ud, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Klavs Bojesen. 

Lidt over ni i morges kom alarmen om brand i en gård på adressen Stranderholmsvej 75, Klarup. Branden har udviklet kraftig røg. 

- Man skal holde sig ude af røgfanen, som lige nu ser ud til at drive mod nord-nordvest mod Vester Hassing og Vodskov. Hvis man kan lugte røgen, skal man gå ind, lukke døre, vinduer og ventilation, siger politiets vagtchef Karsten Højrup Kristensen i en pressemeddelelse.

00:45 Luk video

Han oplyser, at ammoniakken er brændt ud og opfordrer dernæst til at bevare roen:

- Vi har fået en del bekymrede opkald fra folk i Nørresundby, Aalborg og andre steder. Derfor vil jeg gerne understrege, at vi nu sammen med beredskabet har situationen under kontrol. Der er styr på branden, og der er ingen ukontrolleret udvikling.

Under kontrol

På stedet er der oprettet sikkerhedsafstand, og i forbindelse med branden er ammoniaktanke sprunget. Situationen er under kontrol. Også diseltanke er sprunget og der har været ild i et garageanlæg med biler. 

- Det er diseltankene og bilerne, der har skabt den sorte røg, og savsmuldet har skabt den hvide. Så der har været rigtig meget røg, og de tre længer står ikke til at redde, siger Klavs Bojesen. 

Stuehuset samt fodersilo er gået fri af branden. 

00:31 Luk video

Allerede på vej mod branden så indsatslederen, at der ville være behov for mere end en enhed fra beredskabet, og tilkaldte derfor flere. I alt har tre enheder hjulpet til med at slukke branden. 

Ingen er kommet til skade i branden. Hverken dyr eller mennesker.