LIGE NU:

Brand på campingplads i Egense: Vej blev spærret og færgesejlads indstillet

Branden i Egense har brændt campingbestyrers bolig ned til grunden.

Kraftig, sort røg væltede onsdag eftermiddag ned over Kystvej i Egense, hvor en ejendom på Egense Strand Camping stod i flammer. Alarmeringen kom ind klokken 12.30 onsdag.

Branden i campingpladsen på Kystvej 6 startede i den private bolig, hvor parret, der bestyrer campingpladsen, bor. Det skulle angiveligt være en gryde glemt på et tændt komfur i køkkenet, der har startet branden.

Kraftig vind har flået i flammerne, der spredtes til terassen og resten af privatboligen, der er brændt helt ned til grunden, fortæller indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands Beredskab.

Henrik Svendsen fra Gandrup var på stedet, fordi han havde håbet på at tage en sejltur med sin familie. Desværre var færgerne i en periode aflyst, fordi vejen til færgen var spærret på grund af røgen. Han fortalte, da flemmerne havde godt fat i huset, at førstesalen på den brændende bygning ikke stod til at redde.

- Jeg kan ikke komme til at se, om ilden har spredt sig til butikken også. Men her er mange brandmænd og meget politi, fortalte Henrik Svendsen til TV2 Nord.

Du kan se Henrik Svendsens optaglser fra Egense herunder.

 

Det første brandvæsenet gjorde, da de ankom til stedet, var at sikre, at flammerne ikke tog fat i resten af Egense Strand Camping.

Hele 20 mand og ni vogne fra både Hals, Aalborg og Mou var med til brandslukningen. Det lykkedes derfor at redde både butik og reception fra branden. Det er udelukkende den private bolig, der har taget alvorlig skade. 

Den kraftige røgudvikling fik politiet til at spærre Kystvej i Egense, og det betød, at færgen til Hals i en periode ikke sejlede. Færgen sejler dog nu igen.

Ingen personer kom til skade under branden, men en enkelt person blev tjekket for røgforgiftning.