LIGE NU:

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

Hvis du har hang til brandmænd og sport, så går dine hedeste drømme i opfyldelse, når brandmændenes OL skal afholdes i Aalborg i 2020.

Aalborg skal om to år danne ramme om brandmændenes OL, der betyder, at ikke mindre end 5.000 brandmænd og -damer skal dyste i 41 discipliner - i alt fra helt regulære, familiære idrætsgrene som eksempelvis fodbold, tennis samt badminton og publikumsvenlige discipliner, der tager udgangspunkt i brandmændenes profession som fx Toughest Firefighter Alive og Bucket Brigade. Toughest Firefighter Alive rummer 4 discipliner: løb med brandslange, forhindringsbane, håndtering af stiger på tårn og trappeløb. En stor del af disse konkurrencer vil blive afviklet på byens pladser.

- Det er helt fantastisk, at vi får lov til at vise, hvad Aalborg kan som værtsby i forbindelse med denne store internationale event, hvor der kommer deltagere fra hele verden. World Firefighters Games vil sætte ekstra kolorit på Aalborg, mens legene står på og give vores hoteller og restauranter øget omsætning. Så der er god grund til glæde over, at dette værtskab er kommet i hus, forklarer borgmester Thomas Kastrup-Larsen begejstret. 

 
 
Foto: Johan Gadegaard / Ritzau Scanpix

Deltagerne skal bo på Aalborgs hoteller og spise på byens restauranter, mens legene står på. I et eller andet omfang vil indkvartering også finde sted uden for kommunegrænsen, da Aalborgs hoteller ikke kan huse alle deltagerne.

Hos brandmændene i Nordjylland er der også stor jubel over eventen:

- Nordjyllands Beredskab er meget stolte, over at værtsskabet for World Firefighters Games 2020 kommer til Aalborg og Nordjylland. Det er en stor ære at få besøg af brandmandskolleger fra hele verden og vise dem Aalborg, men også at vise hvad vi kan i Nordjylland og Danmark, fortæller Diana Sørensen direktør i Nordjyllands Beredskab.

Legene har været afviklet siden 1990, hvor første udgave af legene blev afviklet i Auckland, New Zealand. Sidst World Firefighters Games blev afholdt i Europa var i 2008, hvor Liverpool var værtsby. I 2018 afholdes legene i Sydkorea.

Deltagerne er professionelle, deltids- såvel som frivillige brandmænd. Arrangørerne håber, at mange af deltagerne vil tage deres familie med og bruge begivenheden som en anledning til at stifte nærmere bekendtskab med Nordjylland. 

 
 
Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)
brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

Blå blink

21-årig anholdt - havde økse liggende i bilen

Frederik Kjettrup, DM i slagsspil, golf 300721

play Nordjysk golftalent satte banerekord til DM

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

Blå blink

21-årig anholdt - havde økse liggende i bilen

Til forsiden

Til forsiden