LIGE NU:

BROEN vinder stor pris for at hjælpe udsatte børn

Organisationen har netop modtaget Tine Bryld-prisen og op til 500.000 kroner for sit arbejde med at hjælpe udsatte børn og unge til at blive en del af et fællesskab. Lokal Aalborg-formand er stolt og ser med pengene frem til at kunne hjælpe endnu flere.

- BROEN nedbryder siloer indenfor det sociale område. Bygger bro mellem barnet og fællesskabet. Mellem de frivillige og de offentlige indsatser. Mellem BROEN og andre foreninger, som hjælper udsatte børn og unge.

Sådan lød det fra Gunvor Wibroe på scenen i Lille Vega i København for kort tid siden, da årets Tine Bryld-pris 2020 for ottende gang blev uddelt.

Modtageren blev BROEN Danmark – en frivillig forening med 31 lokalforeninger over hele landet. Her i Nordjylland er der afdelinger i Aalborg og Frederikshavn.

Kontingentet for at gå til fodbold kan være en stor udskrivning for udsatte familier. BROEN Danmark har onsdag 21. oktober vundet en pris for sit arbejde med at betale for børnenes kontingenter.
Kontingentet for at gå til fodbold kan være en stor udskrivning for udsatte familier. BROEN Danmark har onsdag 21. oktober vundet en pris for sit arbejde med at betale for børnenes kontingenter.
Foto: BROEN Danmark

quote Vi er meget stolte og beærede. Det er helt vildt dejligt, for corona-krisen har udfordret vores arbejde med de udsatte børn og unge, og med pengene kan vi igen hjælpe flere børn.

Jeanette Kaasgaard, formand, BROEN Aalborg

Udover prisen modtager foreningen op til 500.000 kroner.

Sidste år hjalp organisationens godt 200 frivillige ialt 5.225 børn og unge fra ressourcesvage familier med at betale kontingentet eller udstyret til f.eks. fodbold, musik og spejder, så børnene kan opleve fællesskabet med deres jævnaldrende, selv om pengene er små.

I BROENS lokalafdeling i Aalborg er formand Jeanette Kaasgaard stolt over prisen, som gør det muligt for foreningen at skrue endnu mere op for hjælpen.

- Vi er meget stolte og beærede. Det er helt vildt dejligt, for corona-krisen har udfordret vores arbejde med de udsatte børn og unge, og med pengene kan vi igen hjælpe flere børn, så de kan få en bedre trivsel og gode rollemodeller, siger hun.

Formanden ved endnu ikke hvor mange penge, Aalborg-afdelingen og dens 16 frivillige kan se frem til ud af de samlede 500.000 kroner, men én ting er sikkert: Får de del i beløbet, skal kronerne fortsætte det gode arbejde:

- Lige nu støtter vi 400 børn, men pengene kan være med til, at vi kan hjælpe endnu flere med at betale kontingenter, udstyr, ture og stævner, så de alle kan tage lige del i fællesskabet. Vi ønsker, at alle børn kan få skabt de her vigtige relationer, siger Jeanette Kaasgaard.

Formand: - Børn har brug for, man klapper af dem

BROEN blev udvalgt som én af 124 indstillede kandidater, der alle yder en indsats for udsatte mennesker i Danmark.

- Astrid Lindgren sagde engang: “Man kan ikke prygle noget ind i børn, men man kan klappe meget ud af dem”. Og alle har brug for, at nogen klapper og tror på dem! Men ikke alle har forældre med penge og overskud, så man kan gå til fodbold, klaver eller gymnastik. De børn hjælper BROEN, lød det fra komiteens formand Gunvor Wibro under motivationstalen.

Formanden sendte også rosende ord afsted til BROENS mange frivillige:

- Man siger, at “frivillighed er ulønnet. Ikke fordi frivillige er værdiløse. Men fordi frivillige er uvurderlige.” Og I er uvurderlige. I gør et enestående arbejde. I bygger broer mellem børn. Og I insisterer på, at alle, uanset hvor man er født, eller hvem man er født af, har ret til at være en del af stærke fællesskaber. At alle skal med. For intet barn eller ung må være udenfor. Tak til jer og stort tillykke med Tine Bryld Prisen 2020, sagde Gunvor Wibro fra scenen i Lille Vega.

BROEN Danmark modtager støtte fra både private, offentlige og fonde – og samarbejder med foreninger som Børns Vilkår, DGI, Dansk Flygtningehjælp, Efterskoleforeningen, Headspace og Julemærkehjemmene.

Om Tine Bryld Prisen