Foto: Jesper Bo Winther

Brrr: Sundbynitter har manglet varme siden juni

Et nyt varmeanlæg i en ejendom i Nørresundby har været undervejs siden juni, men er stadig ikke på plads. Beboerne fryser som konsekvens.

En udlejningsejendom på Mølndalsvej i Nørresundby er i øjeblikket igang med at få nyt varmeanlæg installeret. En god nyhed, der kan sikre varme lejligheder, og på sigt måske også lavere varmeregninger.

Desværre giver det nye anlæg ikke beboerne andet end grå hår og kolde fødder. Arbejdet, der begyndte i juni, er nemlig slet ikke afsluttet endnu.

- Jeg tvivler sgu på, at jeg får varme i år, siger Egon Nielsen, der har taget gasvarmer og olievarmer i brug for at skærme hjemmet kulden, der de seneste uger er trukket ind over Nordjylland.

Beboerne var, af deres udlejer, Dansk Administrationscenter i Aarhus, blevet lovet, at udskiftningen af varmeanlægget ville være færdig senest i uge 42. Nu er vi i uge 44, og arbejdet er så langt fra færdigt.

I Marie Høyers lejlighed er problemet det samme. Radiatorerne er totalt ubrugelige og varmerør og termostater må hun tænke sig til. Hun har taget en el-radiator i brug i stuen, og i køkkenet varmer hun sig ved at tænde ovnen.

- Jeg lader ovnen blive varm, og så må jeg åbne den, for at få lidt varme.

Marie Høyers hunde har fået tøj på, for at holde varmen.

- Jeg forstår ikke hvorfor, de ikke har lavet en struktureret og mere præcis arbejdsplan for hvordan de skulle gribe tingene an. For eksempel tagel en opgang ad gange, så de kunne blive færdige og give mere præcise tidspunkter op, hvorår de kommer til de forskellige opgange. For vi får papirer på, at de kommer en given dag, men så kommer de ikke den dag, siger Marie Høyer.

Det er mandag ikke lykkedes at komme i kontakt med Dansk Administrationscenter.

Se hele indslaget her: 

02:21

Beboerne i 40 lejligheder i en udlejningsejendom i Nørresundby har ikke mulighed for at skrue op for radiatoren.

Luk video