LIGE NU:

Bryder tradition: Salling tænder julelys i hemmlighed

Stormagasinet Salling skød torsdag aften julen i gang ved at tænde lysene på stormagisnets facade, men i år foregik det uden tilskuere.

Det er normalt et større tilløbsstykke, når julelysene på stormagasinet Salling i Aalborg tændes. Men i år er det anderledes. Grundet coronakrisens vedholdende tag i Danmark, og hvad der dertil er kommet af restriktioner, har stormagasinet valgt ikke at afsløre, hvornår lysene skulle tændes.

Det blev de så torsdag aften foran et gabende tomt Nytorv i det centrale Aalborg.

- Det er selvfølgelig trist og surrealistisk fordi, det er en dag vi glæder os helt vildt til i Salling. Vi ved også, at der er rigtig mange aalborgensere, der også glæder sig til den her dag. Så selvfølgelig er det underligt for os, men det er også helt naturligt, at vi ikke kan holde det i år, siger chef for Salling Aalborg, Anja Kibsgaard.

I stedet for store julebegivenheder, som tænding af julelys, så vil Salling lave nogle mindre begivenheder hen over julen.

En anderledes jul

Det er ikke kun begivenheder og arrangementer, Anja Kibsgaard forventer bliver anderledes i år. Også julehandlen vil blive særlig.

 - Er der noget, vi har lært af det her corona, så er det, at det er meget svært at forudse, hvad der kommer til at ske. Men selvfølgelig bliver det en meget anderledes jul, men jeg vil håbe, at aalborgenser og hele vores opland vil bakke op om os og andre detailhandlere i byen. Vi har virkelig lagt os i selen at gøre det så coronavenligt og sikkert, at komme ind og shoppe, siger hun.

Men det til trods, forventer Anja Kibsgaard, at mange vælger at foretage deres juleindkøb online.

- Vi har set under hele coronaperioden, at vi har haft en voldsom vækst, og det er jeg sikker på, kommer til at fortsætte hen over julen, slutter hun.