Byggeplads skal sikres mod nedstyrtning

02:11

Påbud fra Arbejdstilsynet betyder, at altaner skal sikres mod at styrte ned.

Altanerne der styrtede ned sad på østsiden af huset, så det er vestsiden af huset der skal sikres. Her sidder altanerne op til syvende sals højde Foto: Foto: TV2Nord

1 af 2

De nedstyrtede altaner på Godsbanen udløser et 'straks-påbud' fra Arbejdstilsynet.

En række altaner styrtede madag til jorden på en byggeplads ved Godsbanerne i Aalborg. Ingen kom til skade ved ulykken, men efter et tilsyn i dag har Arbejdstilsynet udstedt et påbud.

Arbejdstilsynet har udstedt et såkaldt ”strakspåbud” om, at de altaner, som sidder på den modsatte side af huset, skal sikres mod nedstyrtning.

- Der er noget ved konstruktionen, som ikke er, som det bør være, så derfor har vi udstedt et påbud om sikring af de resterende altaner, til vi har haft mulighed for at gennemgå tegningerne over byggeriet og se ingeniørernes beregninger, Tilsynschef for Arbejdstilsynet, Rikke Aagaard.

Hos Gandrup Elementer, der har leveret altanerne og betonelementerne til facaderne er man meget berørte over uheldet.

- Alle på virksomheden er meget berørte og nogle har faktisk gået rundt med tårer i øjnene. Gudskelov var der ingen som kom noget til. Det er en meget uheldig og ulykkelig situation, men vi er klar til at genoptage arbejdet, straks der er givet tilladelse til det, forklarer Direktør hos Gandrup Elementer, Karsten Jensen. 

Indtil videre er håndværkerne sendt hjem med beskeden om, at byggepladsen vil være lukket den næste uges tid. 

 

Forsiden lige nu