LIGE NU:

Cannabissag for retten: Kræftsyg mand får fire uger mere i sit hus

Ulrich Vestergaard og boligforeningen Alabu må vente fire uger på en afgørelse i tvisten om ulovligt cannabissalg.

Kræftsyge Ulrich Vestergaard får i hvert fald fire uger mere i sin bolig i Aalborg. Så meget står fast efter mandagens retsmøde, hvor Vestergaard var oppe imod sin boligforening, Alabu, der vil have ham smidt ud, fordi han sælger ulovlig cannabisolie.

Retten kunne dog, efter adskillige vidneforklaringer og fremlæggelser fra de to advokater, ikke nå frem til en afgørelse. Den falder først om fire uger, og i den tid kan Ulrich Vestergaard altså få lov til at blive i sin bolig.

Alabus begrundelse for at få Ulrich Vestergaard ud er, at salget af den medicinske cannabis ikke nødvendigvis kun er medicinsk, og at den megen trafik til og fra hans bolig gør de andre beboere i området utrygge. Det var dog ikke noget, der kom under frem under vidneforklaringerne, for ingen af beboerne havde villet vidne imod Ulrich Vestergaard. 

Derimod forklarede to af hans naboer, at der ikke var problemer med Ulrich Vestergaards forretning, og at det kun var boligforeningen, der mente det.

Blandt andet kom det frem under retssagen, at ansatte i Alabu har hørt fra unavngivne beboere, at de er utrygge på grund af den megen trafik til Ulrich Vestergaards bolig - og at det langt fra kun er syge mennekser, der kommer for at købe cannabisolie. Ifølge medarbejderne kommer der torsdag til lørdag også mange unge mennesker i store biler og på skateboard for at købe de ulovlige dråber. 

Ulrich Vestergaards advokat, Helena Reumert Gjerding, skulle der dog være en mulighed for, at han kan blive boende.

- For det første er Ulrich Vestergaard ikke blevet dømt i den verserende straffesag, der er. For det andet mener jeg ikke, at det er blevet bevist, eller at der er noget, der indikerer, at Ulrich Vestergaard skulle have en adfærd, der skaber utryghed i boligforeningen, siger Henela Reumet Gjerding.

Ulrich Vestergaard er tidligere dømt for videresalg af euforiserende stoffer, og nu er politiet er på vej med endnu en retssag mod ham. I 2016 blev der nemlig beslaglagt store mængder narkotika på Ulrich Vestergaards adresse. 

Skal Ulrich Vestergaard smides ud eller ej? Det er et spørgsmål der har berørt og samlet folk fra hele landet - og i dag var mange af dem mødt op i Aalborg.
20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

20200616-144434-5_44Mb

play Små sommerhuse rives ned og erstattes af megasommerhuse

Kør bil, uopmærksomhed

play Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Til forsiden

Til forsiden