00:39

Cathrine Søs Nielsen kom ind på sit drømmestudie og ringede til sin farmor med de gode nyheder. Se det fine klip her.

Cathrine kom ind på sit drømmestudie: - Jeg glæder mig helt vildt meget

Natten til tirsdag fik Cathrine Søs Nielsen det svar hun havde håbet på. Fra 1. september skal hun starte på sin drømmeuddannelse.

Der er sommerfugle i maven på Cathrine Søs Nielsen, da hun natten til tirsdag endelig kan se, om hun er kommet ind på hendes drømme studie.

Da mandag blev til tirsdag sidder Cathrine klar foran computeren for at se, om svaret er som hun håber.

Læs også Flere får studieplads på UCN

Efter et enkelt sabbatår efter gymnasiet har hun i år valgt kun at søge ind på en enkelt uddannelse. Hun har ikke en plan b, for hun vil kun være jordemor.

- Der er mange følelser, der går igennem mit hoved. Jeg når at tænke, at det kan jo godt være, at jeg ikke kommer ind, siger Cathrine Søs Nielsen.

02:18 Luk video

”Kære Cathrine Søs Nielsen”

Jordemoderuddannelsen er den uddannelse på UCN, der er har oplevet størst vækst på antallet af ansøgere i år. Hele 25 procent flere har søgt ind i år sammenlignet med sidste år. En af de mange ansøgere er altså 21-årige Cathrine.

- Det er jo det hele, der er på spil, ellers skulle jeg jo til at lægge planen fuldstændig om, siger Cathrine Søs Nielsen.

Læs også Flere vil være ingeniører og erhvervsøkonomer på Aalborg Universitet

- Vi cyklede hen til studiet i går (mandag, red.) og kiggede ind ad vinduerne, og der stod hospitalssenge derinde, og der tænkte jeg bare: ”Der vil jeg gerne ind”, siger Cathrine Søs Nielsen.

Klokken 00.08 natten mellem mandag og tirsdag får Cathrine så endelig sit svar:

”Kære Cathrine Søs Nielsen. Professionshøjskolen UCN kan med glæde tilbyde dig en studieplads på jordemoruddannelsen med studiestart 1. september 2020.”

Svaret på computeren er præcis som Cathrine havde drømt om. Planen lykkedes, og Cathrine skal læse til jordemor.

Læs også Rekordoptag på de videregående uddannelser

- Jeg glæder mig helt vildt meget, siger en glad og lettet Cathrine Søs Nielsen.

- Jeg kan godt lide, at man står i det megavigtige øjeblik sammen med en familie, og har det moment med en familie og få lov til at opleve det igen og igen, det glæder jeg mig meget til, siger Cathrine Søs Nielsen.