Chanceløse AaB taber første test efter nedlukning mod midtjyder

AaB’s superligamandskab spillede fredag første træningskamp inden superligagenstart, og det blev til et klart nederlag til FC Midtjylland.

Ikke siden 8. marts har AaB’s superligamandskab været i kamp, og det kunne måske anes, da de fredag eftermiddag spillede træningskamp mod FC Midtjylland. I den første test efter hjemsendelse, selvtræning og corona-restriktioner blev det til et klart 0-3-nederlag til FCM.

Cheftræner Jacob Friis havde valgt at bringe et ganske ungt, reservespækket hold fra første halvlegs start med navn som de to 19-årige spillere Jeppe Pedersen og Malthe Højholt på midtbanen og Thomas Christiansen i midterforsvaret.

I modsætning til hjemmeholdet valgte midtjyderne at starte med noget nær stærkeste opstilling, og det bar første halvleg også præg af. Her var gæsterne klart stærkest, dog uden at skabe de helt store muligheder. Kampen skulle hen i det 42. minut, inden gæsterne fik hul på bylden. Angriber Sory Kaba spilles igennem til en friløber, og her kunne han udplacere Jacob Rinne i målet med en flad afslutning. 1-0 til FCM.

Det mindede mere om stærkeste opstilling, nordjyderne bragte fra anden halvlegs begyndelse – dog med undtagelse af profiler som Lucas Andersen og Rasmus Thelander, der er på skadeslisten.

Det betød også, at hjemmeholdet var bedre med i anden halvleg, men alligevel kunne den tidligere AaB’er Ronnie Schwartz gøre det til 0-2 efter 58 minutters spil med et skud fra kanten af feltet.

Og kun fem minutter senere kunne Lasse Vibe gøre det til 0-3 på et hovedstød, hvor han ganske enkelt hopper over sin nærmeste oppasser. Det skulle også blive kampens slutresultat.

AaB spiller endnu en træningskamp på tirsdag mod OB, inden de genstarter superligaen 31. maj på udebane mod Esbjerg.