Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Choknederlag: AaB ydmyget og færdig i pokalturneringen

AaB blev overraskende sendt ud af pokalturneringen efter et 1-3-nederlag på udebane til FC Fredericia.

Det er jo ikke, fordi det ikke er set før - og det er jo heller ikke, fordi man ikke vil se det igen en anden gang: At et på papiret dårligere hold spiller sin chancer og sender sin ellers overlegne modstander ud af Pokalturneringen.

Og det var nemlig lige præcis, hvad der skete onsdag aften. 1. divisions-holdet FC Fredericia sendte AaB ud i mørket i kvartfinalen med et svidende nederlag på 3-1.

Den overraskende sejr til underdogs'ene fra Fredericia blev grundlagt i første halvleg, hvor AaB leverede en mildest talt svag indsats. Dennis Høegh sneg bolden forbi AaB-målmand Jacob Rinne første gang efter 15 minutter. Dennis Fazlagic fulgte op i 39. minut, inden Dennis Høegh igen bankede bolden i netmaskerne til 3-0 kort inden, dommeren fløjtede til pause.

Så det var med tunge miner, AaB-spillerne gik i omklædningsrummet til - må man formode - en gevaldig opsang.

Anden halvleg skulle bruges til at rette op på miseren, og AaB gik også til opgaven med krum hals.

Frederik Børsting pustede liv i håbet om avancement til semifinalen med sin scoring til 1-3 i det 58. minut efter et elegant lob fra Rasmus Würtz. Men mere blev det desværre ikke til. Fredericia FC slap ikke sit tag i sin modstander og spillede flere gange forsvaret tyndt.

I den anden ende af banen rakte de nordjyske talenter heller ikke til meget, og derfor kunnne jubelen bryde ud blandt Fredericias fans, da de fem minutters tillægstid var overstået. FC Fredericia er videre til semifinalen i pokalturneringen, mens AaB nu kan koncentrere sig om slutspillet i Superligaen.

Torsdag aften skal Hobro IK møde FC Midtjylland i den fjerde og sidste kvartfinale i pokalturneringen.