Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Colibakterier lukker bassinerne i Vestre Fjordpark

For mange colibakterier i vandet i Vestre Fjordpark har fået Aalborg Kommune til at hejse det røde badeflag.

Det er efterhånden småt med steder i Aalborg, hvor badehungrende borgere kan få en tur i bølgen blå. Havnebadet har nu i flere uger været lukket på grund af rotter, og fredag eftermiddag meddeler Aalborg Kommune, at også bassinerne i Vestre Fjordpark lukker.

Årsagen er, at der er konstateret et forhøjet antal colibakterier i vandet i en prøve taget tirsdag den 14. august. Det drejer sig om en mindre overskridelse af grænseværdien, men det er altså nok til at lukke badet. 

Læs også Åbning har lange udsigter: Rotterne spøger stadig i havnebade

- Vi har netop i dag fredag modtaget resultatet af badevandsprøven, som desværre viser et forhøjet antal colibakterier i vandet i Vestre Fjordpark. Det forhøjede antal colibakterier skyldes højst sandsynligt det kraftige og langvarige regnskyl fra mandag aften til tirsdag morgen. Den kraftige regn har forårsaget overløb fra kloaksystemet af opspædt spildevand til Limfjorden, og dette vand er blevet pumpet ind i Fjordparken, forklarer Anders Toft Hougaard fra Park og Natur i Aalborg Kommune.

- Analysen af vandet, som vi har modtaget i dag fredag, viser en mindre overskridelse af grænsen. Prøven blev som sagt taget i tirsdags, og vandet i Vestre Fjordpark er blevet udskiftet mange gange siden. Men i samråd med Embedslægen har vi altså valgt at hejse det røde flag med badeforbud i Vestre Fjordpark, indtil nye prøver viser, at badevandskvaliteten igen er i orden, tilføjer Anders Toft Hougaard.

Aalborg Kommune får resultatet af de nye målinger på mandag den 20. august. Herefter bliver der taget stilling til, om bassinerne kan genåbne.