02:09

Frygten for coronavirus og regeringens opfordring til at undgå forsamlinger på over 1.000 personer har betydet mange aflysninger hos teltudlejningsfirmaet Tommy Telt i Nørresundby.

Corona koster mindre virksomhed dyrt

Coronavirussen betyder aflysninger på stribe, og det koster Tommy Telt dyrt. Han håber, at også mindre virksomheder som hans egen kan få kompensation for de aflyste events.

En af de nordjyske virksomheder, der er blevet påvirket af de mange aflysninger på grund af coronavirussen det er teltudlejningsfirmaet Tommy Telt, der har firma i Nørresundby. Direktøren efterlyser nu, at regeringen også hjælper mindre virksomheder:

- Det her er så til en fest på onsdag. Den er også blevet aflyst, så den kan vi bare pakke ud igen.

Sådan siger Tommy Telt, der er direktør for virksomheden. For aflysningerne, ja de vælter ind.

- Det betyder da meget hver gang, vi mister en ordre, så er det jo penge på bundlinjen.

Det er frygten for coronavirus og regeringens opfordring til at undgå forsamlinger på over 1.000 personer, der er årsagen til de mange aflysninger. Alle de der store arrangementer, fester, store events ved sportsbegivenheder, bliver aflyst på stribe nu.

Det er særligt usikkerheden om, hvor længe coronavirussen varer, der giver rynker i panden hos teltudlejren.

Læs også Fodbold på tomt stadion: AaB mister millioner af kroner

- Det, jeg frygter, er de store arrangementer hen over sommeren. Vi har fem måneder, hvor vi laver 80 procent af vores omsætning. Så det kan jo gå helt galt, siger han.

Kunderne skal gerne komme igen næste år

- Det her er alle vores hoppeborge. De skulle have været ude om 14 dage, men arrangørerne er begyndt at rasle med sablerne om, at de nok vil aflyse.

Ifølge lejeaftalen mellem Tommy Telt og hans kunder, kan han opkræve 80 procent af beløbet, når en kunde aflyser efter afbestillingsfristen.

Kan du ikke bare sende en regning?

- Jo, men så har jeg ikke kunden igen til næste år. Det er jo det her med at opføre sig ordentligt overfor sine kunder. Vi har jo haft dem i mange år, så det er vi jo glade ved, forklarer han.

Erhvervsminister Simon Kollerup meddelte lørdag, at store arrangementer, der bliver aflyst, kan få kompensation. Men Tommy Telt føler, at underleverandører og mindre arrangementer bliver overset.

- Jeg efterlyser, at ministeren kommer på banen og så vil hjælpe os igennem det her på en eller anden måde. Så vi kan komme helskindet igennem det her.

For Tommy Telt er der ikke andet at gøre end at se tiden an.