LIGE NU:

Corona lægger skøjtebane på is

Frygten for, at de mange skøjteglade nordjyder kan gøre C.W. Obels i Aalborg til et problematisk corona-hotspot får nu Sundheds- og Kulturudvalget til at aflyse banen for i år.

År efter år har skøjtebanen på C.W. Obels Plads i hjertet af Aalborg været symbolet på julen og en hyggestund med familie og venner.

Men i år kommer nordjyderne ikke til at krydse klinger på isen – skøjtebanen er nemlig aflyst på grund af COVID-19.

Det blev besluttet på et udvalgsmøde onsdag i Sundheds- og Kulturudvalget.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at banen ikke kan åbne her i den mørke tid, hvor der ellers netop er brug for lys og aktiviteter. Men vi har rådført os med både kriseberedskabet og Nordjyllands Politi, og de rådgiver begge klart om, at det ikke er en god idé at åbne skøjtebanen i år, siger rådmand Mads Duedahl.

Risikoen for at mange mennesker samles på og ved skøjtebanen er simpelthen for stor. Der kan dermed opstå et såkaldt ’hotspot’, hvor COVID-19 nemt kan brede sig – og det er dette scenario, man gerne vil undgå.

- Når folk står så tæt på hinanden, opstår der smittekæder, vi slet ikke kan have styr på. Og derfor vil vi hellere agere efter et forsigtighedsprincip. Og det håber og tror jeg på, at borgerne forstår, siger Mads Duedahl.

quote Når folk står så tæt på hinanden, opstår der smittekæder, vi slet ikke kan have styr på. Og derfor vil vi hellere agere efter et forsigtighedsprincip. 

Mads Duedahl, rådmand (V)

Julemarkedet må låne pladsen

Rådmanden påpeger, at man så i stedet må begynde at glæde sig dobbelt så meget til næste år, hvor nordjyderne igen kan komme på glatis, når coronaen er mere under kontrol.

Og så er der måske mulighed for, at Aalborg Julemarked allerede i år kan brede sig en anelse mere, nu hvor C.W. Obels Plads er ledig i julemåneden.

- Vi har talt om, at markedet nu kan låne området, så de kan afvikle julemarkedet mere coronavenligt. Det vil give dem nogle bedre muligheder, siger Mads Duedahl – og understreger dog, at det blot er et forslag. Aalborg Cityforening skal selv beslutte, om julemarkedet overhovedet kan løbe af stablen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aalborg Citys direktør Flemming Thingbak.

Til næste år kan nordjyderne glæde sig til at skøjte på en stadig ret ny bane. Den nuværende blev nemlig indviet for blot to år siden af Aalborg Skøjteløberforening og ishockeyklubben Aalborg Pirates.

VIDEO: Kom med til åbningen af den nye skøjtebane i 2018:

For første gang i år kunne aalborgenserne komme på glatis på den nye skøjtebane på C. W. Obels Plads i det centrale Aalborg.