01:06

I denne uge skulle Hasseris Gymnasium have haft besøg af 30 kinesiske studerende. Det besøg er imidlertid blevet aflyst af de kinesiske myndigheder.

Coronavirus: Elever på Aalborg-gymnasie i frivillig karantæne

To elever på Hasseris Gymnasium skal blive hjemme fra skole efter en rejse til Kina.

To elever fra den internationale afdeling på Aalborg-gymnasiet Hasseris Gymnasium er lige nu hjemme fra skole. De to piger har været på rejse til Kina, og derfor har skolen, i samarbejde med eleverne og deres forældre valgt, at de skal blive hjemme fra skole de næste tolv dage.

- Det er sikkerhed for en sikkerheds skyld. Vi har elever fra 30 nationaliteter, så derfor har vi et beredskab, når sådan noget sker, fordi vi skal have et arbejdsmiljø på skolen som alle skal kunne være trygge ved, siger rektor på Hasseris Gymnasium, Ole Droob.

Han understreger, at der ikke er nogen tegn på, at de to elever er syge, men at skolen alligevel har valgt at følge anbefalingerne fra Statens Serum Institut.

- Vi har 800 elever at tage hensyn til. Derfor er det vigtigt for os at sende et signal om, at når sådan noget her sker, så reagerer vi hurtigt. Det gør vi også i andre situationer, som hvis der for eksempel er en politisk opstået situation i et land, der berører nogle af vores elever, forklarer han.

Aflyser besøg

I denne uge skulle Hasseris Gymnasium have haft besøg af 30 kinesiske studerende. Det besøg er imidlertid blevet aflyst af de kinesiske myndigheder.

-  Vi er glade for, at myndighederne har reageret så hurtigt. Det ville have givet store problemer for os, hvis vi skulle indkvartere 30 kinesiske studerende privat, forklarer Ole Droob.

Coronavirus

Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

 

De mest kendte udbrud af en Coronavirus er SARS, der gav anledning til et stort udbrud af sygdom i 2003, og MERS, der siden 2012 har givet anledning til alvorlige lungeinfektioner på Den Arabiske Halvø.

 

2019-nCoV er en ny type coronavirus, som ikke tidligere er set hos mennesker. Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019. De smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder.

 

Indtil videre er der konstateret mere end 17.000 smittede på verdensplan. 362 er bekræftet døde.

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen