LIGE NU:

Coronafrygt: Nordjysk flyselskab ramt af aflysninger

Great Dane Airlines har allerede aflyst 30% af deres flyvninger. Hvis udviklingen fortsætter, kan det i værste tilfælde koste jobs, mener direktør.

I Nordjylland mærkes konsekvenserne af udenrigsministeriets nye rejsevejledninger, som blev offentliggjort tirsdag.
Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines oplever stor kundeflugt. Ifølge direktør, Thomas Hugo Møller, er hele 30 procent af selskabets flyvninger blevet aflyst.

- Vi begyndte at kunne mærke det for 14 dage siden, hvor folk aflyste deres rejser til Italien. Som det ser ud nu, kommer det også til at koste os 40 procent af vores flyvninger i maj, siger Thomas Hugo Møller.
 

Store konsekvenser
De mange aflysninger har medført at et af selskabets fire fly er blevet fastlåst på jorden, og det fly kan snart få selskab af et til, hvis udviklingen fortsætter.
En anden problematik ligger hos de ansatte. Great Dane Airlines har normalt 80 ansatte, med en ambition om 110 ansatte over højsæsonen. I værste tilfælde frygter Thomas Hugo Møller, at de mange aflysninger kan koste arbejdspladser.

- Det kommer an på de næste tre til fire uger. Det kommer til at have konsekvenser, da det påvirker alle flyvninger, siger Thomas Hugo Møller.
 

Konkurs ikke aktuel
Selv om de mange aflysninger har ramt Great Dane Airlines hårdt, så er Thomas Hugo Møller sikker på, at firmaet nok skal overleve, selv om det kommer til at koste.

- Vi har en god solid ejer, som bakker os op, men han ser da helst, at vi skaber profit. Vi tager det en dag ad gangen og følger udviklingen tæt.