LIGE NU:

Cykelrytter i respirator efter kollaps under mountainbikeløb

En af de 4000 cyklister ved Aalborg MTB Marathon faldt om på hård strækning – meget tyder på, at manden blev ramt af hjertestop.

Lørdagens store cykelløb, Aalborg MTB Marathon, er ramt af en tragisk episode. På anden stigning på Signalbakken tre kilometer før målstregen, som er den hårdeste udfordring på ruten, faldt en mand om - formentlig med hjertestop. Han fik førstehjælp af publikummer og ryttere, indtil han blev hentet af en ambulance.

- Manden er lagt i respirator for at blive stabiliseret. Meldingen fra sygehuset er, at man er positive, og forventer at tage ham ud af respiratoren i morgen, siger Mikkel Lybæch fra DGI Nordjylland.

Lørdag aften klokken 20.50 er meldingen fra vagtchef Jes Falberg ved Nordjyllands Politi, at manden er i bedring.

Også fire andre har været på sygehuset i forbindelse med dagens cykelløb – dog med skader i den lettere ende som for eksempel en lillefinger, der er gået af led.

Samaritterne på ruten har desuden behandlet to ryttere, som styrtede inden opløbet og slog hovedet. De kom dog ikke værre til skade, end at de selv kunne gå hen til samaritterne.

Opdatering: Søndag eftermiddag meddeler Aalborg MTB Marathon på den officielle Facebook-side, at manden nu er ude af respirator, og at der var tale om en blodprop i hjertet, som er blevet behandlet.