Foto: Henning Bagger Scanpix.

Dansk oksekød skaber nye jobs i Aalborg

Danish Crowns kreaturslagteri i Aalborg ansætter 20 nye medarbejdere og udvider med et aftenhold.

Det er en god dag for slagterindustrien i Nordjylland.

Danish Crowns kreaturslagteri i Aalborg har nemlig netop ansat 20 medarbejdere til et nystartet aftenhold. Samtidig har en gårdejer fra Sæby fået miljøgodkendelse fra Frederikshavn Kommune, og kan nu udvide sin svineproduktion, hvilket giver mere end 30 nye arbejdspladser. 

Læs også 30.000 slagtesvin skaber arbejdspladser i Sæby

Det er detailhandelens voksende efterspørgsel efter kød med dansk oprindelse, der gør, at Danish Crown kan ansætte 20 nye medarbejder på et nystartet aftenhold i Aalborg, der udelukkende skal udbene kvarte slagtekroppe til detailhandlen.

- Vi oplever i stigende grad, at danske supermarkedskæder efterspørger kød, der kan kaldes 4 gange DK - altså kød fra dyr, der er født, opvokset, slagtet og pakket i Danmark. Det er selvfølgelig glædeligt, at vi kan øge bemandingen på slagteriet i Aalborg med næsten 20 procent, siger CEO i Danish Crown Beef, Finn Klostermann i en pressemeddelelse.

I Aalborg glæder tillidsmand Henning Lønstrup sig over at have fået en snes nye kolleger, og ifølge ham har det været nemt nok at ansætte folk til aftenholdet.

- 10 kolleger fra dagholdet har søgt over på det nye aftenhold, og det gælder både danskere og polakker. Så nu mangler vi syv skærefolk til dagholdet, som vi er i gang med at ansætte, siger Henning Lønstrup. 

Med udvidelsen har Danish Crowns kreaturslagteri i Aalborg øget sin arbejdsstyrke fra 105 til 125 medarbejdere.