Den nordjyske virksomhed Komproment har fået den europæiske SME Star Award for at gå forrest i udviklingen af bæredygtige produkter. Foto: Jesper Rau

Dansk virksomhed vinder prestigefuld europæisk pris

Svenstrup-virksomheden Komproment har mandag vundet den europæiske pris SME Star Award for udvikling af bæredygtige facade- og tagelementer.

Den nordjyske virksomhed Komproment tog mandag imod den prestigefulde europæiske pris SME Star Award, der uddeles til en nyopstartet virksomhed, der går forrest, når det kommer til at udvikle særligt innovative og bæredygtige produkter.

- Jeg er super lykkelig over, at vi vinder den her pris. Det er fantastisk planlægning, hvis man kan planlægge sådan noget. Vi er på vej ud i verdenen med det, vi laver, og det her er et udstillingsvinduet. Og så er det en anerkendelse af vores arbejde – at det ikke kun er vores forældre, der synes om det, men at der også er nogen andre, siger Niels Heidtmann, medejer af Komproment.

Komproment får prisen for sin serie af særlige facade- og tagelementer, der har integrerede solcellepaneler og kan adskilles og genbruges.

Prisen blev uddelt af det danske medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen (K), der i anledningen af dagen var på besøg hos Komproment sammen med Søren Gade - Venstres kandidat til valget til Europa-Parlamentet.

- Komproment vinder den her pris, fordi de har vist, de er innovative, og at de kan fremstille bæredygtige energiløsninger, der også kan eksporteres til det indre marked. Jeg må konstatere, at det er en progressiv virksomhed, der har formået at være utrolig stærk på sit felt, og jeg håber jo selvfølgelig, at den her pris kan gøre dem endnu mere kendte på markedet i Europa, siger Bendt Bendtsen.