LIGE NU:

Datter kritiserer: Plejecenter overså liggesår, mavesår og svamp hos nu afdød mor

Plejehjemmet Lollandshus i Aalborg bliver beskyldt for ikke at have ydet ordentlig pleje og omsorg for Sanne Pedersens 82-årige mor, der døde, få dage efter hun blev indlagt på sygehuset.

Sanne Pedersen fra Ulsted mistede for bare en uge siden sin 82-årige mor. Hun døde som følge af flere blødende mavesår, mener datteren. 

Men sorgen bliver i disse dage trumfet af frustration over moderens sidste tid, der blev tilbragt på Plejehjemmet Lollandshus i Aalborg. 

Sanne Pedersen og restesn af familien er kede af og forargede over, at personalet på Lollandshus ifølge familien har svigtet i grundlæggende pleje og omsorg af deres nu afdøde mor og bedstemor.

quote Jeg er mere gal, end jeg sørger

Sanne Pedersen, Ulsted

- Jeg er rigtig gal over den tilstand, hun var i, så jeg er mere gal, end jeg sørger lige for tiden, siger Sanne Pedersen.

Det var Sanne Pedersen selv, der sidst i august fik sin mor indlagt på Aalborg Universitetshospital. Og da går det for alvor op for hende, at hendes mors tilstand er langt værre end først antaget.

Lægen på Lollandshus mente moren havde en lungebetændelse. Men på sygehuset kunne personalet der konstatere, at den ældre dame havde liggesår, blødende mavesår, svamp i underlivet og under brysterne.

Fem dage efter indlæggelsen dør Sanne Pedersens mor. 

- Jeg tror på, at hvis det var opdaget i tide, så havde jeg haft min mor i dag. Efter det, der er sket, så har jeg ingen tiltro til hverken personalet eller ledelsen, eller den læge, der er tilknyttet Lollandshus, siger Sanne Pedersen.

quote Hvis ikke vi får lov, så kan vi ikke gøre noget

Jørgen Hein, Rådmand, Aalborg Kommune

TV2 Nord har forelagt sagen for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, men kommunen kan ikke udtale sig om den konkrete sag. Kommunen forklarer, at personalet ikke må yde pleje og omsorg for borgere, der ikke ønsker det. 

- Hvis en borger beder om, at vi skal have dem i bad eller pleje dem, så gør vi det, men hvis ikke vi får lov, så kan vi ikke gøre noget, siger Jørgen Hein (Radikale Venstre), der er rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

Sygehus: bekymrende, der ikke er reageret
Familien Pedersen har netop fået aktindsigt i patientjournalen fra sygehuset, hvor det blandt andet fremgår, at sygehuspersonalet finder det bekymrende, at hverken læge eller plejepersonale tilknyttet plejehjemmet ikke har reageret på svamp og sår, der ikke kan hele. 

- Det gør ondt i mit hjerte, når jeg hører sådan noget sker, for jeg ved, at personalet gør alt, hvad der står i deres magt, men det er ikke altid, de får lov til det, siger Jørgen Hein.

Sanne Pedersens mor er lørdag blevet bisat, og det knap gået op for familien, at deres mor og mormor ikke længere her er. Familien har svært ved at komme videre med livet så længe, der ikke er afklaring på om personalet på Lollandshus bærer en del af skylden for, at den 82-årige kvinde døde. 

- Der er mange, der har sagt til mig, at jeg skal tænke på mig selv og komme videre, men det kan jeg ikke, når jeg ved, at min mor har lidt, siger Sanne Pedersen.

Der er nogle mennesker, der, når de når den alder, og har nogle sygdomme, så vil de gerne herfra. Hvordan kan du være sikker på, at det ikke var din mors ønske at dø?

Min mor var bange for at dø. Min mor ville leve, hun var glad for at leve, hun var glad for hver dag, siger Sanne Pedersen.

Sanne Pedersen har nu indgivet sagen for Patientklagenævnet.