02:00

Hvorfor står der for tiden 15 hvide kuber i Aalborgs midtby? Svaret er enkelt, hvis man spørger lederen af Kunsthal Nord. Kunsten skal ud til folket.

De hvide kunst-kuber har indtaget Aalborg

Hvis man færdes i Aalborgs midtby lige for tiden kan man næppe undgå at støde ind i en af 15 hvide kuber, som står placeret centrale steder. Men hvorfor står de der? Kunsthal Nord har forklaringen.

De er alle knap seks kvadratmeter. De er alle udstyret med et udstillingsvindue. Og de er alle fulde af kunst.

Går man en tur gennem Aalborgs gader og stræder, kan man i disse dage nærmest ikke komme udenom en af de 15 hvide kuber, som Kunsthal Nord har placeret på steder som Nytorv, Gabels Torv og Gammeltorv.

- Grunden til, at de står her, er, at vi gerne vil vise kunst til alle, forklarer Henrik Broch-Lips, kunstfaglig leder ved Kunsthal Nord.

Projektet har været undervejs i et halvt år, og 15 kunstnere fra hele landet udstiller i kuberne. Hver kube indeholder et separat kunstværk, som Henrik Broch-Lips og en række andre guider dagligt præsenterer på guidede ture.

- Her har vi mulighed for at vise værker af nogle af dem, som vi synes, er nogle af de bedste og mest eksperimenterende unge kunstnere, fortæller Henrik Broch-Lips.

Udstillingen tæller alt fra malerier og skulpturer til det mere eksperimenterende. Det er Kunsthal Nord, der med støtte fra Statens Kunstfond, har stablet den bynære udstilling på benene som en del af Aalborg Festivals.

- På den måde bliver folk nødt til at reflektere eller undre sig over det. Og så kan man selvfølgelig sige, at nogle nok bare går forbi og ikke er så interesserede. Men der er måske andre, som bliver interesserede og siger ’hvad er det her for noget?,’ forklarer Henrik Broch-Lips.

De 15 kuber og deres kunstneriske indhold kan opleves indtil den 27. august.