LIGE NU:

Deler billede af butikstyv: - Vi kan ikke sidde på hænderne

Billig-Billy har på deres Facebook-side delt et sløret overvågningsbillede af en kvinde, som stjæler to par sko fra deres butik i Aalborg. Butikken fortryder ikke, selvom billedet nu er blevet fjernet af Facebook.

Et billede på butikskæden Billig-Billys Facebookside har torsdag skabt heftig debat. Kæden fra Støvring, der hos mange er kendt for at sælge kostumer, delte et sløret overvågningsbillede af en kvinde, som stjæler to par sko fra deres Aalborg-butik.

quote Vi gør det her for at give pigen chancen for at levere de to par sko tilbage, inden vi melder det til politiet. Hun kan altså undgå en plet på sin straffeattest.

Jan Brøndum, indehaver Billig-Billy.

- Vi gør det her for at give pigen chancen for at levere de to par sko tilbage, inden vi melder det til politiet. Hun kan altså undgå en plet på sin straffeattest, fortæller indehaver af Billig-Billy-kæden, Jan Brøndum, til TV2 Nord.

Teksten til billedet, som nu er blevet slettet fra Billig-Billys Facebook-side.

Den økonomiske situation hos kæden er som hos mange andre udfordret af coronavirus, og derfor skaber det netop nu ekstra vrede, når folk bliver taget i at stjæle.

- Vi gør det også i frustration over, at butikstyveri ikke har nogen konsekvens. Vi oplever desværre en del tyveri i vores butikker, og hvis vi ikke ligger sådan et billede op, så får opslaget ikke særlig stor rækkevidde. Vi ved godt, at det er på grænsen, men vi synes også, at der er brug for en debat, forklarer Jan Brøndum. 

Ulovlig deling af overvågning

Tidligere er blandt andet en butiksejer i Silkeborg blevet idømt en bøde for at offentliggøre billeder af indbrudstyve på Facebook. På det billede som Billig-Billy har lagt op, er kvinden som stjæler, blevet sløret. 

Er I sikre på, at det er lovligt at dele sådan et billede på jeres Facebook-side?

quote Det er muligt, at det ikke er lovligt. Jeg har dog ikke nogen problemer med det, selvom vi går ud fra, at det er ulovligt. Vi kan ikke sidde på hænderne, hvis det lykkes for sådan en pige at stjæle, så kommer hun tilbage, det er vores erfaring.

Jan Brøndum, indehaver, Billig-Billy.

Det er muligt, at det ikke er lovligt. Jeg har dog ikke nogen problemer med det, selvom vi går ud fra, at det er ulovligt. Vi kan ikke sidde på hænderne, hvis det lykkes for sådan en pige at stjæle, så kommer hun tilbage, det er vores erfaring, siger Jan Brøndum. 

Fjernet af Facebook 

Brugerne havde delte meninger om Billig-Billys opslag.

Kommentarer fra billedet på Billig-Billys Facebook-side.

Et par timer efter opslaget var blevet lagt op, blev det slettet af Facebook. TV2 Nord har ikke været i kontakt med Billig-Billy efter, at opslaget er blevet slettet, men de skriver på deres side, at opslaget "desværre" er slettet. 

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

Polsk mand stukket med kniv i Visborg

mads

play Dennis nyder godt at corona-tendens: Flere nordjyder handler lokalt

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

Polsk mand stukket med kniv i Visborg

Til forsiden

Til forsiden