På det oprindelige billede er kvindens ansigt sløret. TV2 Nord har valgt at maskere kvinden. Foto: Billig-Billy

Deler billede af butikstyv: - Vi kan ikke sidde på hænderne

Billig-Billy har på deres Facebook-side delt et sløret overvågningsbillede af en kvinde, som stjæler to par sko fra deres butik i Aalborg. Butikken fortryder ikke, selvom billedet nu er blevet fjernet af Facebook.

Et billede på butikskæden Billig-Billys Facebookside har torsdag skabt heftig debat. Kæden fra Støvring, der hos mange er kendt for at sælge kostumer, delte et sløret overvågningsbillede af en kvinde, som stjæler to par sko fra deres Aalborg-butik.

Vi gør det her for at give pigen chancen for at levere de to par sko tilbage, inden vi melder det til politiet. Hun kan altså undgå en plet på sin straffeattest.

Jan Brøndum, indehaver Billig-Billy.

- Vi gør det her for at give pigen chancen for at levere de to par sko tilbage, inden vi melder det til politiet. Hun kan altså undgå en plet på sin straffeattest, fortæller indehaver af Billig-Billy-kæden, Jan Brøndum, til TV2 Nord.

Teksten til billedet, som nu er blevet slettet fra Billig-Billys Facebook-side.

Kære søde unge pige, der i går onsdag d. 9. september cirka kl. 14:40 besøgte Billig-Billy butikken i Bredegade i Aalborg centrum.

Du havde sikkert hverken set skiltet om videoovervågning ved indgangen eller den store skærm, der hænger lige indenfor, som viser videoovervågningen i butikken.

Eller måske troede du det ikke ville få nogen konsekvens at stjæle?

Det kan selvfølgelig også være du ikke lige havde 190 kr. til de to par frække sutsko du stjal.

Men vi synes alligevel det er lidt ærgerligt hvis du skal have en plettet straffeattest for sølle 190 kr., så derfor har vi et god tilbud til dig ;-)

Hvis du kigger forbi butikken seneste på mandag d. 14. september inden lukketid og betaler de 190 kr. (og så i øvrigt aldrig viser dig vores butikker igen), så skal vi nok afholde os fra at politianmelde dig eller offentliggøre den uslørede video, hvor du stjæler sutskoene.

Venlig hilsen fra Billy

Den økonomiske situation hos kæden er som hos mange andre udfordret af coronavirus, og derfor skaber det netop nu ekstra vrede, når folk bliver taget i at stjæle.

- Vi gør det også i frustration over, at butikstyveri ikke har nogen konsekvens. Vi oplever desværre en del tyveri i vores butikker, og hvis vi ikke ligger sådan et billede op, så får opslaget ikke særlig stor rækkevidde. Vi ved godt, at det er på grænsen, men vi synes også, at der er brug for en debat, forklarer Jan Brøndum. 

Ulovlig deling af overvågning

Tidligere er blandt andet en butiksejer i Silkeborg blevet idømt en bøde for at offentliggøre billeder af indbrudstyve på Facebook. På det billede som Billig-Billy har lagt op, er kvinden som stjæler, blevet sløret. 

Er I sikre på, at det er lovligt at dele sådan et billede på jeres Facebook-side?

Det er muligt, at det ikke er lovligt. Jeg har dog ikke nogen problemer med det, selvom vi går ud fra, at det er ulovligt. Vi kan ikke sidde på hænderne, hvis det lykkes for sådan en pige at stjæle, så kommer hun tilbage, det er vores erfaring.

Jan Brøndum, indehaver, Billig-Billy.

Læs også Tyve fanget på video: Indbrud for tredje gang på under to måneder

Det er muligt, at det ikke er lovligt. Jeg har dog ikke nogen problemer med det, selvom vi går ud fra, at det er ulovligt. Vi kan ikke sidde på hænderne, hvis det lykkes for sådan en pige at stjæle, så kommer hun tilbage, det er vores erfaring, siger Jan Brøndum. 

Fjernet af Facebook 

Brugerne havde delte meninger om Billig-Billys opslag.

Kommentarer fra billedet på Billig-Billys Facebook-side.

- Man udstiller naturligvis ikke en tilsyneladende desperat ung pige for kr. 190,- med et usløret billede foran 26K følgere. Det taler både loven og moralen imod at man gør, det er jo ikke en butiksansat der er slået ned.

 

- Hold kæft nogle af jer mennesker går i små sko, og føler en form for medlidenhed overfor hende?
Hun har valgt at stjæle og så må hun tag den konseksvens, og Billig-Billy er så søde give hende en chance for melde sig selv, så hun fri for 5 års plet på sin straffeattest.
De kunne have meldt hende, og sagt ''fuck din fremtid i de næste par år'' men de vælger give hende en chance for ændre på sin fejl.
God stil Billig-Billy! <3

Et par timer efter opslaget var blevet lagt op, blev det slettet af Facebook. TV2 Nord har ikke været i kontakt med Billig-Billy efter, at opslaget er blevet slettet, men de skriver på deres side, at opslaget "desværre" er slettet. 

Læs også Borgmester klippede snor foran menneskehav: En time senere holdt han pressemøde om corona