LIGE NU:

Deltagerne svigter: Slut med lovligt gaderæs i Aalborg i 2018

2018 bliver et år helt uden lovlige gaderæs-arrangementer på Kystvejen i Nørresundby på programmet. Foreningen bag trækker stikket.

Det startede så godt for Racedays.dk, da foreningen i 2014 for første gang med støtte fra Aalborg Kommune kunne afholde et lovligt streetrace-arrangement på Kystvejen i Nørresundby foran et stort publikum.

Men siden er det gået ned ad bakke. Tilskuerne har svigtet arrangementerne, og det ulovlige gaderæs er blusset op andre steder. Så nu tager Racedays.dk konsekvensen og trækker stikket i 2018.

Det meddeler foreningen i en pressemeddelelse. 

- Vi må erkende, at der er tre væsentlige faktorer, der gør at vi ikke kan hamle op med de ulovlige gaderæs. Det ene er det faktum at det er ”gratis” at køre og se ulovligt gaderæs, såfremt at arrangementet ikke bliver opdaget af politiet. Det andet er, at politiet ikke har nok resurser til en koncentreret indsats mod de ulovlige gaderæs. Den tredje og væsentligste er holdningen om, at man hellere vil køre ulovligt end lovligt, skriver Racedays.dk.

- Racedays.dk holder derfor en pause for streetrace arrangementer på Aalborg Banen i 2018. Vi håber imidlertid at gaderæs-miljøet vil tage dette til efterretning og selv forsøge at arrangere nogle lovlige arrangementer, da rammerne stadig eksisterer, og fodarbejdet er gjort, så der kan gives tilladelse til op til fem arrangementer. 

I Aalborg forsøgte foreningen sig med nye koncepter i 2017 i et forsøg på at vende stimen og lokke tilskuerne tilbage til Kystvejens ræs. Blandt andet blev der lagt nyt slidlag på banen og etableret jordvolde, ligesom man indførte ræs, hvor det var billigere at deltage. 

Men intet virkede, og Racedays.dk "vil nu koncentrere sig om andre steder i landet, hvor streetrace miljøet støtter op om det lovlige alternativ", skriver foreningen.