Foto: Henning Bagger, Scanpix

Den lille favorit: Rollerne er skiftet for AaB og Hobro IK

Hobro IK er favoritter inden søndagens opgør mod AaB, der roder rundt på den forkerte side af slutspilsstregen.

Det kunne have været den klassiske fortælling om David mod Goliath, når oprykkeren Hobro IK og Superliga-veteranen AaB søndag tørner sammen på DS Arena i Hobro.

Men helt sådan kan fortællingen om de to lokalrivaler ikke vinkles længere. For nok sidder AaB på et stort opland, talentmasse og pengekasse, men i denne sæson har det knebet gevaldigt med de gode resultater for den nordjyske sværvægter.

Det har det til gengæld ikke for Hobro IK, som takket være blandt andre Mål-Pål har trodset enhver tyngdelov for nye hold i Superligaen og lige nu ligger på en fjerdeplads i Superligaen, syv point foran AaB på den niendeplads. 

Læs også AaB besejret af OB på hjemmebane

Det betyder kort sagt, at gæve gallere fra Hobro har favoritværdigheden, og det er noget, man har bemærket i klubben.

- Umiddelbart vil jeg sige, at vi er favoritter. Vi ligger i højst i tabellen, vi har gjort det rigtig godt på hjemmebane, og vi har vist, at vi kan gøre ondt på stort set alle de hold, vi har mødt, siger spiller Martin Mikkelsen fra Hobro IK.

Men placeringen alene skal ikke give de nye favoritter for store hoveder inden kampen, mener Hobro-træner Thomas Thomasberg. 

Læs også Million-målfest: Hobro IK udraderede FC Nordsjælland

- Selv om vi ligger højere oppe i tabellen, så skal vi angribe den her kamp ligesom mange andre hjemmekampe, nemlig med respekt for modstanderen, men også med den tilgang til det, at vi skal frem på banen og producere noget offensivt. Det har vi været gode til i så at sige alle hjemmekampe, siger træneren.

Det er dog ikke kun point, der er på spil i søndagens kamp - for når først, der er fløjtet i gang, bliver det også en kamp om Nordjylland. 

- Nu har klubben jo lidt lagt op til, at vi kæmper om at være Nordjyllands hold, og den er vi med på. Vi vil jo gerne have håneretten over AaB, og det samme vil AaB over os, siger Hobro IK's Jonas Damborg.

Kampen spilles klokken 18 søndag aften og kan ses på TV3 Sport. 

01:48

Dagen før slaget om Nordjylland mener både spillere og cheftræner i Hobro, at lillebror må kunne slå storebror.

Luk video