Seneste nyt:

Derfor vil boligforening smide kræftramt på gaden: Nu skal de i retten

En kræftsyg lejer står til at blive smidt ud, fordi han blandt andet sælger cannabisolie. Den medicinske olie er dog ikke det eneste, han har haft fingrene i.

Ulrich Vestergaard er dødssyg af kræft og muligvis ganske kort tid fra at blive smidt ud af sin lejlighed i Aalborg.

Sagen har vagt opsigt, fordi Ulrich Vestergaard af offentligheden er kendt for at gøre en god gerning og sælge cannabisolie til kræftramte familier.

Det vil Alabu Boligforening ikke acceptere, og derfor vil de nu smide ham for porten.

- Jeg har ikke lyst til at forlade mit hjem. Jeg håber, de indser, at jeg ikke gør noget forkert, men at jeg bare hjælper mennesker i nød, siger Ulrich Vestergaard.

Den køber Alabu Boligforening ikke. Derfor skal Retten i Aalborg tage stilling til, om han skal smides ud af sin lejlighed.

Alabu Boligforening ønsker ikke at udtale sig til TV2 Nord, men direktøren har tidligere udtalt følgende om sagen.

- Der foregår handel med euforiserende stoffer og ulovlige rusmidler, og derfor er vi som organisation forpligtet til at agere på det, sagde Klaus Ringgard til TV2 Nord den 20 oktober 2016.

Her fortæller direktøren også, at boligforeningen ikke vil tage stilling til debatten om cannabisolie, men udelukkende fokuserer på, at der bliver solgt noget ulovligt fra deres bolig, og at politiet indimellem kommer forbi.

Så sent som i efteråret 2016 beslaglagde Nordjyllands Politi 1,3 kilo pot, 511 gram grønthøstede hamp planter, 261 gram flydende hasholie, 14 gram fast hasholie og 152 gram hash på Ulrich Vestergaards adresse. 

- Ja, det er rigtigt. Jeg offentliggjorde på nettet, at folks medicin var blevet taget sammen med mit eget, så folk kunne se det, og var klar over, at der var noget galt, siger Ulrich Vestergaard.

Det er ikke første gang politiet finder euforiserende stoffer på Ulrich Vestergaards adresse. Tilbage i foråret 2013 konfiskerede Nordjyllands Politi over 11 kilo hash og knap et halvt kilo pot.

Retten i Aalborg idømte Ulrich Vestergaard otte måneders fængsel, hvor to af månederne var ubetinget og yderligere fire måneder var betinget fængsel for videresalg af euforiserende stoffer.  

- Den taske politiet fandt her, var en anden mands. Han kom med den og satte den her på mit gulv. Jeg havde intet med den at gøre, siger Ulrich Vestergaard.

Ifølge Alabu Boligforening er der flere beboere fra området, der føler sig utrygge ved, hvad der foregår bag Ulrich Vestergaards lukkede dør, og derfor føler boligforeningen sig forpligtet til at reagere, og det ender nu med en tur i retten.

Hvis Ulrich Vestergaard var dømt for videresalg af euforiserende stoffer, ville situationen være noget nemmere for Alabu Boligforening. Så ville de nemlig kunne smide ham ud med 14 dages varsel, men da sagen fra 2013 er forældet og sagen fra 2016 endnu ikke har været for retten, kræver denne civilsag en tur i retten.

- Sagen blev sendt i retten i starten af maj måned, og nu venter vi så på, at retten berammer sagen, siger specialanklager hos Nordjyllands Politi, Kim Kristensen.

Først skal Ulrich Vestergaard for Retten i Aalborg mandag morgen klokken 09, hvor det skal afgøres, om han kan få lov at blive boende.

En far til en kræftsyg datter slipper for at vidne i boligretten mod en sælger af cannabis-olie.

 

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

retten i aalborg

Fem mænd dømt for stribe af indbrud i landejendomme

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

Til forsiden

Til forsiden